Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

abstractMalo z lastnega zelnika in nekaj recikliranih trajno uporabnih modrosti za čase, kot je ta. Prvi šok je mimo. Kaj pa zdaj? Življenje je dovolj resno samo po sebi, tudi brez mnogih dvomljivih nadgradenj osnovnih dejstev. Zato poskusimo oblikovati nekaj osnovnih pravil, opornih točk, logičnih filtrov in mirno, korak za korakom v boljše čase.

Novinarji, naj jim vsemogočni odpusti vsaj profesionalno pogojene neizogibne grehe, živijo od popularnosti medija, preko katerega javnosti dostavljajo lastne sadove dela. Če njihove objave niso opažene, klikane, lajkane, posredovane in drugače vsaj blizu centra pozornosti, ne bodo obdane z drago plačanimi oglasi, od katerih tudi sami prejemajo vsaj košček mezde, bodo v najboljšem primeru životarili, zelo verjetno pa ostali brez dela. Zato verjetno niso objektivno krivi za to, da so prisiljeni, ali pa vsaj izredno motivirani za produkcijo izdelkov, ki v publiki aktivira pritlehne in skrajno popadljive reflekse z inhaliranjem preprostih, črno belih zgodb, v katerih so dobri in pametni le pasivni prejemniki medijskih mojstrovin, slabi pa vsi ostali. Po prvih dneh korektnega informiranja se množijo neke prognoze brez vsake osnove, od popolnoma apokaliptičnih, do še vedno neverjetno ignorantskih. V resnici, po mojem skromnem mnenju, nihče nima niti približnega pojma, kako in kdaj se bo tole uredilo na večini sprejemljiv način. Sodobni evangelisti že poganjajo korenine in vsaj poskušajo kovati vojne dobičke na podlagi svojih iskrenih blodenj, ali celo čistih izmišljotin.

Pretežni informacijski post je lahko zelo uspešno zdravilo akutnih težav v času izrednih razmer. Seveda je skoraj naša dolžnost, da se redno informiramo o trenutnem stanju in ukrepih, ki jih se jih moramo držati tudi sami. Ampak ne ves dan in pozno v noč! Za večino bo dovolj enkrat dnevno, za ostale še nekajkrat zraven. Vse ostalo gre vam v minus. Prekomerne skrbi, občutek brezizhodnosti in, to ni šala, posledično padec odpornosti vašega imunskega sistema.

Predlagam:

 • Upoštevanje in izvajanje vseh uradnih omejitev in priporočenih postopkov za ohranitev zdravja
 • Pretežni informacijski post
 • Prilagajanje trajnega izvajanja lastnih poklicnih dejavnosti v okviru novih omejitev  
 • Sproščanje, rekreacija in razvedrilo na okoliščinam primeren, prilagojen in inovativen način
 • Možne pozitivne posledice:
  • uvajanje izboljšav za boljše reševanje podobnih situacij v prihodnje
  • pojavljanje novih poslovnih in zaposlitvenih priložnosti
  • morda bo spremenjen način dela in življenja lahko prijaznejši do okolja
  • ponovno razvrščanje osebnih prioritet in ciljev v življenju
  • in še se bo našlo..

Na koncu pa moram, iz mentalno higienskih razlogov pripomniti, da ni povsem nemogoče, da se glede zgoraj napisanega, vsaj delno, ali v celoti motim. Ne bi bilo prvič. Zato je verjetno super ideja, da ne verjamete niti meni, niti komu drugemu, ki sploh ne bo hotel priznati, da je zmotljiv, ampak da tudi v teh časih razmišljate in se odločate s svojo glavo. 

tajnik PTD Crveni vrh

Mario Eterovič

 

Vabilo: ker se morda še nekaj časa ne bomo mogli družiti na Crvenem vrhu in vam bo ostajalo dovolj časa za druge reči, nam lahko vaša razmišljanja, še posebej v teh neobičajnih časih sporočite na  in če nam boste dovolili, bomo vaša besedila radi objavili na tej strani na način, kot je tale. Če želite ostati anonimni, nam je prav, čeprav je ravno zdaj ena fina priložnost, da ne skrivamo več lastnih mnenj. Še enkrat - napišite nam kaj, še posebej če ste optimist!

Iskanje