Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

olimpijske igrePa ne samo zaradi super uspešnosti naših predstavnic in predstavnikov na tej soparni prireditvi, ampak tudi zato, ker uspejo mediji tako lepo in s prijaznimi vsebinami napolniti vsebinske centimetre in minute, da nam je v pregovornem času konzerviranih novic, kislih kumaric in podobnega, prihranjeno tudi pretirano recikliranje vsebinsko identičnih novic o covid scenarijih, projekcijah, analizah in ostalih dokaj praznih vsebinah. O tem namreč, hočeš nočeš, vemo že bistveno več, kot se spodobi. Kar pa ne pomeni, da smo se že naučili kaj zares uporabnega. V letu in pol je iz tega korona virusa nastala nepregledna godlja vsega mogočega in nihče ne trdi, da nekje v vsem tem ne plava tudi nekaj pametnih in uporabnih reči. Če pa koga vprašate po tem, vam bo vsak pokazal na nekaj drugega, kar je odvisno tudi od tega, kateri politični veljaki so mu bližje srcu. Za ogromno večino torej v teh kvazi informacijah ni nič uporabnega, zato še enkrat; Živela olimpijada!

Če pa zaradi bledega poskusa upoštevanja resnosti stanja kljub temu poskusimo oceniti možnosti uresničevanja različnih scenarijev razvoja še vedno žive covid pandemije v bližnji prihodnosti, smo pred vedno težjo nalogo. Pozno poletje zares, če malo pobrskate po številkah, lahko pomeni tudi eksplozijo delta različice kljub vsem preventivnim ukrepom in cepljenim procentom. Kaj bi to pomenilo tudi za letošnjo turistično sezono, prometne tokove in življenje na splošno, ni več nobena skrivnost. Je pa zanimivo vprašanje, ali bo vsaj cepljeni del populacije v resnici v tem primeru lahko delal in živel kaj bolj neovirano, kot vsi ostali.

Ne dvomim, da nas večina še vedno upa in pričakuje, da ne bo tako hudo. Da bodo vsa prizadevanja in napori vseh nas pomenili vsaj občutno izboljšanje, četudi še ne bo čisto dobro. Da bi jesen prinesla predvsem krompir za ozimnico, sladko trgatev in otroke v šolah, ne pa neko ultra novo omega različico korone, ki se bo z lahkoto širila tudi preko mobilnih telefonskih pogovorov.. 

Zaenkrat se nam je življenje zaradi trenutnih številk, ki so se iz zelenih spremenile v rumenkaste, že malenkost zakompliciralo, saj pri prehodu državnih meja, obisku javnih prireditev in gostinsko turističnih objektov že veljajo nekoliko bolj zaostrena pravila. Na splošno velja, da je za tiste, ki izpolnjujejo PCT (ali preboleli, ali cepljeni ali testirani) pogoje še skoraj vse po starem, razen da morajo ponekod izpolnjevanje PCT dokazati z ustreznim dokumentom. Kaj pa nam prinaša mesec avgust, v katerem se je lani zaradi covida poletna turistična sezona predčasno končala, pa nas bodo obvestili takoj po naslednjem vikendu. Zakaj ravno takrat? Ker bo takrat konec olimpijade..