Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

javna pipaZdruževanje podjetij IVS (Istarski vodozaštitni sustav) bi odplačalo dolg Butonigi. Cilj je pokrivanje izgube pod plaščem skrbi za celotno Istro, je dejal predsednik istrskega SDP-a Vili Bassanese. SDP (Socijaldemokratska partija Hrvatske) se zavzema za dve vodni službi, Pula-Labin in Buzet, IDS (Istarski demokratski sabor) pa predlaga enega.
Istrski SDP meni, da bi združitev istrskega vodovoda in kanalizacije v eno podjetje, kot so pred kratkim predlagali istrski župani IDS v Rovinju, pomenilo izgubo denarja uspešnih podjetij. Predsednik istrskega SDP-a in župan Umaga Vili Bassanese je to izjavil na novinarski konferenci, ki se sklicuje na primer Istrskega vodovarstvenega sistema (IVS), ki je od prispevkov občanov prejel kar sto milijonov kun.

- Združitev podjetij bo zbrala nakopičeni denar družbe IVS, da bi poplačal dolg Butonige, ki znaša 70 milijonov kun. To je cilj: združitev bi prinesla 70 milijonov in pokrila vse izgube pod plaščem skrbi za celotno Istro, je dejal Bassanese. Je edini istrski župan, ki nasprotuje sklepanju devetih županov IDS o priključku odtoka in oskrbe z vodo v enoten sistem, ki bi pokrival celotno regijo, kar v IDS pojasnjujejo večjo racionalizacijo, kakovost storitve in edinstveno ceno vode.

Poudarja, da je dolg Butonige v višini 70 milijonov kun nastal, ker vodovodno podjetje Pula ni plačalo svojega deleža.

- Ko je bila Butoniga leta 1985 zgrajena kot edinstven vodovod za celotno Istro, je moral vsak od treh vodovodov plačati svoj delež. Vodovodno podjetje Pula ni plačalo svojega 34 milijona kun, kar se je z obrestmi povečalo na 70 milijonov. Zakaj bi jih morali vprašati, pravi Bassanese.

Po predlogu hrvaških voda bi morala biti v Istri dva od možnih šestih, ki jih podpirajo v istrskem SDP-u.

V Istrski županiji sta dva oskrbnika vode, oskrba z vodo v Buzetu in Pulju, sledi podjetje v Labinu, ki dobavlja vodo za odtok, pa tudi šest podjetij v Umagu, Buzetu, Pazinu, Poreču, Rovinju in Puli, ki skrbijo le za kanalizacijo. 

- Prečkanje meja vodovodnih območij so predlagale Hrvatske vode in s tem vlada. V naši županiji obstajata dve območji oskrbe z vodo: oskrba z vodo in kanalizacija Pule in Labina kot samostojno območje ter drugo vodovodno območje, ki pokriva sedanji istrski vodovod Buzet (Umag, Novigrad, Buje, Poreč, Pazin, Buzet). To konkretno pomeni, da se Pula in Labin združita, istrski vodovod Buzet pa ostaja znotraj svojih meja, je dejal Bassanese, ki povzema, da je predlog župana IDS v nasprotju s stroko in je zgolj politična odločitev, ki želi centralizacijo in koncentracijo političnega odločanja.

Vir: Glas Istre