Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

okno istraVprašanje je vzeto iz konteksta dvostranskih pogovorov med predsednikoma vlad Slovenije in Hrvaške na BSF forumu Bled pred dnevi, ko slednji priporoča kolegu, naj glede ukrepov proti širjenju korona okužb upošteva stanje v posameznih pokrajinah, namesto v vsej Hrvaški. No, pa saj ni nobena skrivnost, kam pes taco moli in tudi med vsemi, ki bi z veseljem polovili konec poletja na hrvaški obali, bi kakršno koli rahljanje naletelo na dober odziv. Toda, ali je res med Hrvaško, kot celoto in Istro bistvena razlika glede nevarnosti okužb s korona virusom? Odgovor je večplasten in sestavljen iz vrste plusov in minusov, a če moramo izbirati med da in ne, potem je odgovor vsekakor DA! Istra je v času, ko se tudi v naših krajih borimo proti virusu, v povprečju dosegala bistveno manjše stopnje okužb na 100.000 prebivalcev od ostalih delov države. Trenutno je sicer tudi Istra v rdečem, a morda že jutri ne bo več, ker je bilo ravno pred 14 dnevi v Istri zabeleženo večje število novo okuženih, ki jih v izračunu jutri ne bo več. Istra že od nekdaj deluje v mnogih pogledih kot samostojna in do neke mere ločena politična, geografska in gospodarska celota, kar je v smislu možnosti širjenja nalezljivih bolezni vsekakor dobrodošlo. V Istri je v primerjavi z ostalimi deli hrvaške obale zagotovo največji delež zasebnih počitniških kapacitet, ki v primerjavi z ostalimi spet sodijo med varnejše. In nenazadnje, Istra je polotok in zato ni tranzitno območje, kar lahko na drugih delih Hrvaške pomeni povečano tveganje.

Za lažje spremljanje trenutnega stanja smo zato na naši spletni strani v aplikaciji, ki prikazuje tabelo na desni strani naslovnice dodali še podatek o novih okužbah v Istri in incidenci na 100.000 prebivalcev v Istri, da bomo lahko te podatke lahko sproti primerjali s stanjem na področju celotne Hrvaške. 

Iskanje

14-dnevni seštevek novih okužb s korona virusom Hrvaška na 100.000 prebivalcev

Datum
Nove
okužbe
HR
Incidenca*
Hrvaška
Nove
okužbe
Istra HR
Incidenca**
Istra HR
13.01.21
1135
336,89
35
195,67
14.01.21
980
↓ 302,12 ↓
16
↓ 182,69 ↓
15.01.21
715
↓ 290,91 ↓
17
↓ 167,79 ↓
16.01.21
763
↑ 303,43 ↑
15
↑ 174,52 ↑
17.01.21
379
↓ 295,61 ↓
3
↓ 169,71 ↓
18.01.21
174
↓ 291,01 ↓
2
↑ 170,67 ↑

* Izračun incidence - ocena števila prebivalcev Hrvaške je 4,058 milijona.
** Izračun incidence - ocena števila prebivalcev Hrvaške Istre je 208 tisoč
Hrvaška objavi število novih okužb za prejšnji dan vsak dan po 10. uri.