Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

zmrznjen vodni ventilDo koledarske zime je še dva tedna, prva resna zimska ohladitev pa je napovedana že za konec tega tedna. Mrzlo vreme naj bi potem vztrajalo še ves prihodnji teden in sedaj je res zadnji trenutek, ko lahko svoj počitniški dom pravočasno pripravite na morebitne temperature pod lediščem. Tokrat naj ob morju še ne bi šlo po ničlo, a muhasto vreme se pogosto ne drži vremenskih napovedi, zato..

Poleg jesenskega pospravljanja okoli hiše je najbolj pomembno, da pred morebitnim resnim mrazom poskrbite, da ne bi prišlo do poškodb v vodovodni napeljavi, če pa bi v tem času že počila kakšna cev, pa moramo preprečiti iztekanje vode.

Posledice poškodb hišne vodovodne napeljave so precej neprijetne, od poplave do ogromnih računov za porabljeno vodo, ali pa vsaj stroškov popravil. Da bi se izognili takšnim težavam, vam svetujemo:

  • zapirajte glavni ventil za števcem, ko odhajate domov. Do števca je za omrežje odgovorno podjetje Istarski vodovod in tudi morebitne poškodbe pred števcem in iztekanje vode ne bosta šla na vaš račun
  • v hladnih mesecih, ko se zunanja temperatura lahko spusti pod ledišče in bi lahko prišlo do poškodbe napeljave zaradi zmrzovanja vode v ceveh, iztočite vodo iz cevi v hišni napeljavi. Cevi in ventile lahko še dodatno zaščitite z ovijanjem v toplotno izolativne materiale, cunje, folije in podobno.
  • tu in tam preverite, ali vaša napeljava od števca naprej tesni. Postopek je enostaven: ventil pri števcu (pred in za števcem) naj bo odprt, vse pipe in drugi porabniki vode (kotlički za wc, pomivalni stroj, pralni stroj..) pa naj bodo zaprti, oziroma izklopljeni. Poglejte števec za vodo (uro), na kateri se ne sme nič premikati. Vsak premik namreč kaže trenutno porabo, ki je v primeru izklopljenih porabnikov ne bi smelo biti. Če se vseeno kaj premika, najprej pomislite, če morda vaš kotliček v wc-ju ne tesni in 'malo teče', ali je netesnenje pri kakšnem drugem porabniku lahko vzrok za premike na števcu. Če ste prepričani, da voda ne uhaja na nobenem porabniku, je najverjetneje, da je težava v napeljavi, nekje od števca do porabnikov. V tem primeru seveda čim prej pokličite vodovodarja, ki bo ugotovil, kje je napaka in vam jo tudi odpravil.