jesen2021Dnevne temperature se še vedno približajo 30 stopinjam, a dnevi se vztrajno krajšajo in spet diši po jeseni. Za mnoge najlepši del leta tudi na morju, kjer so lahko vse do novembra prijazne temperature in ni več gneče. Naselja pod Crvenim vrhom so se že posezonsko izpraznila in tudi trgovina v Lauri bo predvidoma le še do polovice septembra. Takrat pa se po načrtu začne nadaljevanje gradnje kanalizacije, ki bo do prihodnje sezone precej bolj pestro, kot je bilo do sedaj, saj se začenja gradnja v naselju, do sedaj pa je gradnja potekala med naseljema Laura in Kanegra. Predvidoma bo zaradi gradnje bodo posamezni deli naselja občasno nedostopni z osebnimi vozili. Potrudili se bomo, da bomo o tem člane društva pravočasno obvestili.

Od glavnega izvajalca del še vedno pričakujemo vpogled v izvedbeni načrt priklopov posameznih objektov na bodočo kanalizacijo, ki zamuja že nekaj mesecev in ga imamo namen za člane predstaviti tudi preko spletne strani. 

V času izvajanja gradbenih del v naselju lahko pričakujemo, da bo pogosteje prihajalo tudi do poškodb drugih instalacij, kot sta vodovodno on električno omrežje, predvsem na delih, kjer so stvari priklopljene drugače, kot je vrisano v načrtih, zato vam svetujemo, da računate na to možnost in še preden se dela začnejo na vašem področju zaprete glavni vodovodni ventil in računate na to, da lahko pride do pogostejših in trajnejših odklopov elektrike.

Čuvaj spet opravlja redne obhode in nam sporoča, da se zaenkrat v naselju ne dogaja nič takega, zaradi česar bi nas moralo skrbeti. Če bi s čuvajem radi govorili osebno, pa ga ne morete dobiti po telefonu, lahko povratni klic naročite tudi na naš elektronski naslov.

Predvidoma do začetka oktobra se bo na video seji sestal upravni odbor društva, obravnaval aktualne zadeve, še pred tem pa bomo pri pristojnih v Mestu Umag preverili, kakšni so njihovi načrti na področju Crvenega vrha v prihodnjem letu. Članice in člani društva nam lahko na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali po telefonu 051/634-775 sporočite vprašanja in predloge v zvezi z aktualnimi dogajanji, ki jih bomo na vašo željo obravnavali tudi na jesenski seji.