Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

digitalni trojcekMnogi morda ne veste, da si na vikendu lahko privoščite tudi priključek kabelske televizije, še najceneje v kompletu s širokopasovnim internetnim in telefonskim priključkom. Storitev je v resnici na voljo že dlje časa, vednar pa je bila še nedolgo nazaj kakovost storitve bolj zasilna, pa tudi cene so bile nekonkurenčne.

Trenutno storitve ponujata dve podjetji in kdor si želi tudi v svojem počitniškem objektu uživati v digitalnih vsebinah, ki jih je navajen od doma, mu ni treba več čakati.

Za začetek pa kljub vsemu svetujemo previdnost; obe podjetji bosta priklop na vaš objekt izvedli preko že obstoječe telefonske napeljave, ki je bila pred približno dvajsetimi leti položena, a večinoma ves ta čas neuporabljena. Po naših podatkih na področju naselij deluje le okoli 20 priključkov. Torej, če se odločate za priklop storitev preko obstoječega telefonskega omrežja, boste morali najprej najti priključek (kabel) in ugotoviti, če povezava deluje. Največkrat ti kabli sploh niso bili pripeljani do objektov, ampak samo do roba parcel. Vsaj od tam jih bo sedaj potrebno napeljati v objekt in če vse skupaj deluje, lahko začnete razmišljati o tem, katere programe bi gledali in kako hitro povezavo z internetom boste izbrali. Informacijo o tem, ali je kabel do vaše parcele 'zdrav' in kakšni stroški lahko nastanejo do vašega priključka vsekakor zahtevajte od podjetja, s katerim se dogovarjate za priklop.

Podjetji, ki tudi na Crvenem vrhu ponujata kabelske storitve sta Hrvatski Telekom in Vipnet. Obe podjetji ponujata vse storitve, cenovno je eno podjetje bolj ugodno za nekatere storitve, drugo pa za ostale, vendar odstopanja niso velika.

Hrvatski telekom:

Plusi..

 • je zgradil obstoječe omrežje in ima boljšo pokritost z naročniškimi in verjetno tudi servisnimi centri
 • ponuja ugodno ceno 'trojčka' - kabelsko televizijo, internet in telefon za pribl. 38 Eur na mesec
 • omogoča brezplačno zamrznitev storitev za obdobje do 6 mesecev na leto

Minusi..

 • zapletena ponudba z neštetimi postavkami
 • visoka cena za samostojni priključek interneta

 

Vipnet:

Plusi..

 • preprosti in pregledni paketi
 • konkurenčen paket za tiste, ki potrebujejo samo internet

Minusi..

 • ne ponujejo možnosti zamrznitve paketov (vprašajte za to možnost, če ne potrebujete storitve vse leto)
 • dražji trojčki, kot pri konkurenci

 

Skupno za oba ponudnika:

 • oba storitve ponujata po istih kablih in preko istih central, kar pomeni, da ni pričakovati bistvene razlike v kakovosti
 • slabo vzdrževano omrežje v preteklosti lahko pomeni večjo možnost napak in nedelovanja
 • z večanjem števila naročnikov pričakujemo boljšo storitev in vzdrževanje

 

Skratka; morda v tem trenutku navedene storitve pri vas še niso na vrhu spiska želja, ni pa nič narobe, če veste, da so vam na voljo.

Stiki:

 • Hrvatski Telekom, https://www.hrvatskitelekom.hr/, e-pošta: 
 • Vipnet, http://www.vipnet.hr/, e-pošta: 

Iskanje