Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

kopalke v javnostiPrivlačna rjavolaska bujnega oprsja si je ovila okoli pasu prozorno tančico, skozi katero so bile vidne tangice. Sklonjena nad sadeži in zelenjavo se je dotikala sveže dnevne ponudbe z golo kožo zavito v manjši nedrček. Idealen, skoraj erotičen prizor kot navdih za umetniške variacije, v resnici pa prizor nad stojalom sadja in zelenjave v Umaški verigi Kaufland.

Trgovka je pristopila k njej in jo tiho opozorila, da je nesprejemljivo in nehigiensko biti tako oblečena, oziroma slečena v trgovini in jo prosila, naj si nadene majico. Zapeljiva brineta je v svojem kombiniranem hrvaško-nemškem jeziku sprva zavrnila namig in na vztrajanje prodajalke, da se obleče - postala arogantna in ji očitala, da ji je nevoščljiva. Obtožila je prodajalko, da ji je to storila iz zavisti zaradi njenega privlačnega videza. Prodajalka jo je nato s tihim tonom še enkrat opozorila, da je kupcem prepovedan vstop v trgovino v kopalkah, a se ni prijelo. Prodajalka nato pokliče varnostnika, ki nadaljuje verbalni dvoboj s samozavestno temnolasko in po grožnji s policijo napol gola turistka končno zapusti Kaufland.

Od varnostnikov iz Kauflanda izvemo, da takšni primeri niso redki in da je največ takšnih gostov iz Slovenije in Rusije. Zato so prisiljeni posredovati in jih prositi, da gredo do svojega vozila po majico. »Marsikdo tega ni vesel, so jezni in arogantni, zato ta opozorila razumejo, kot da jih Hrvati ne marajo kot narod. Najbolj dostojni in prijazni so Nemci in Avstrijci«, pravi varnostnik.

Majhen incident, ki se je v teh dneh zgodil v Kauflandu v Umagu, je sprožil zanimiv pogovor o svobodi gibanja naših turistov v kopalkah okoli mestnega središča, trgovin in drugih krajev. Vsi ti poletni dnevi so bili peklensko vroči, zato se je opazno število gostov odločilo sleči do gole kože in  hoditi v kopalkah tudi na javnih mestih in kulturnem središču mesta.

Čeprav Mesto Umag v določbi o občinskem redu še ni opredelilo prepovedi gibanja v kopalkah na javnih mestih, prevladuje mnenje, da bi moral vsak civiliziran človek kljub odsotnosti uradne prepovedi vedeti, da je takšno obnašanje manj primerno. Mnenja so seveda različna in redkeje bodo kritike neprimernega pomanjkljivega oblačenja deležni tisti, oziroma tiste, katerih postava je prijetnejša očem. Diskriminacija? Vsekakor čisto druga tema za poletne debate..

Vir: Glas Istre

Iskanje