Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

kamera crveni vrhTočno pred enim letom je ugledala luč spletnega sveta naša kamera, ki od tedaj v globalno svetovno omrežje prenaša gibljive slike dela naselja in večine Piranskega zaliva. Za društvo je bil to projekt, za katerega nismo bili čisto prepričani, koliko težav bo povzročal in kakšni izzivi nas ob uvajanju čakajo. Izkazalo se je, da si kljub vsemu nismo naložili pretežke naloge, saj so bili za občasne mrke skoraj izključno krive višje sile, kot je izpad elektrike ali trenutna prekinitev internetne povezave. Tudi ob težavah, na katere nismo imeli vpliva, kamera ni nikoli prekinila delovanja za več kot en dan, večinoma pa se je slika vrnila po največ nekaj urah.

Kamera svojim obiskovalcem nudi pogled v trenutne vremenske razmere. V prvem letu smo imeli vse; najmočnejše vetrove, izdatne nalive in celo najmočnejšo točo v zadnjem času, ki je napravila celo nekaj škode predvsem na avtomobilih. Težave so nam povzročale tudi drobne mušice, ki so se nekaj časa množično prihajale slikat pred objektiv kamere, velika težava pa je tudi nanos soli, ki jo na kamero napiha vsakokratna močnejša tramontana ali burja.

Večino vzdrževalnih del in nastavitev k sreči lahko upravljamo na daljavo in ob vsaki spremembi ni potrebno obiskati lokacije kamere. Le tu in tam je zaradi večjega posega v nastavitve ali čiščenja potrebno to napraviti ročno. V primeru zelo slabe vidljivosti tako lahko kar iz Ljubljane spremenimo poglede kamere na lokacije, ki so bližje in jih kamera še vidi. Kadar zelo močno pihajo predvsem vetrovi severnih smeri, moramo nastaviti poglede kamere na širši kot, ki vsaj deloma skrijejo tresenje kamere. Tudi potrebne posodobitve programske opreme in redna testiranja lahko opravimo na daljavo in na ta način zagotovimo, da so obratovalni stroški kamere čim nižji.

Obiskovalci naše spletne strani ste večinoma dobro sprejeli možnost, da lahko preko interneta od koderkoli pogledate tudi to, kakšno je trenutno vreme na Crvenem vrhu in kaj se dogaja v zalivu preko naše spletne strani www.crvenivrh.com in klikom na menu Kamere. Do kamere pa lahko dostopate tudi neposredno preko povezave www.crvenivrh.com/zivo. Kot za vse drugo, kar počnemo v Počitniško - turističnem društvu Crveni vrh, smo tudi v zvezi s kamero odprti za vaše pripombe in predloge.  

Tako, kot je spletna kamera prenašala letošnji ognjemet na Portoroški noči 2017, bomo že na prvi dan novega leta 2018 poskusili ujeti tudi novoletni ognjemet, ki ga v Portorožu obljubljajo ob 18h, če bo le vreme dopuščalo in bo vidljivost dobra.

Vabljeni k spremljanju naše kamere tudi v prihodnjem letu!