Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

koronavirus pri zivalihV poplavi informacij o koronavirusu in vsakodnevnem zasuvanju z različnimi statistikami, grafi in črnimi bilancami se posameznik hitro izgubi.

Med lastniki živali pa se je pojavil tudi strah o možnosti prenosa virusa z živali na človeka in obratno. Panika je zavladala še posebej po tem, ko se je na spletu pojavil članek, da je lastnica, ki je bila pozitivna na COVID-19, v Belgiji okužila svojo mačko.

Pa razjasnimo nekaj stvari:

Koronavirus je že dolgo poznan virus, bolje rečeno, družina virusov, ki se pri različnih živalih pojavlja v različnih oblikah. Na primer, pri teličkih povzroča drisko, pri prašičih obolenja dihal, pri mačkah pa je poznan kot mačji infekcijski peritonitis, oziroma FIP.

FIP je za mačke lahko zelo nevarna in celo smrtna bolezen. Kaže se v večih oblikah; lahko kot dolgotrajna driska, žival ima lahko težave z dihanjem, živčne znake ali spremembe na koži ipd. Vendar mačji koronavirus za človeka ni nevaren. Koronavirus pri mačkah ali pa tisti pri teletih itd. je namreč drugačnega tipa koronavirusa, kot je COVID-19.

Kaj pa obratno?

Najprej se moramo zavedati, da potrebujemo za kredibilno informacijo o možnosti prenosa okužbe dovolj velik vzorec testirane populacije, poleg tega pa morajo biti taki članki tudi strokovno ovrednoteni, t.i. “peer reviewed”.

Na vprašanje o možnosti prenosa s človeka na domače živali je bila v Hong Kongu opravljena raziskava. Znanstveniki so ugotovili, da se mačke potencialno lahko okužijo s COVID-19, prav tako se lahko nalezejo ena od druge. Pri psih pa je po drugi strani tovrstna okužba skoraj nična. Vendar je bila raziskava opravljena na tako malem vzorcu, da jo je nemogoče posploševati. Dalje, vse živali v poskusu so bile umetno namensko podvržene visokim dozam virusa, s kakršnimi bi se v naravi težko srečale. Prav tako nobena od umetno okuženih živali ni kazala nobenih bolezenskih simptomov.

V primeru mačke, ali bolje rečeno, lastnice iz Belgije, pa se v strokovnih krogih pojavlja veliko vprašanj in dvomov. Ker je lastnica, ki je bila pozitivna na COVID-19, sama vzorčila svojo mačko, je najverjetneje prišlo do kontaminacije testa. Prav tako je možno, da COVID-19, virus, ki trenutno povzroča epidemijo pri ljudeh, na testu navzkrižno reagira z mačjim koronavirusom.

Zato je pomembno, da ne mečemo vseh virusov, čeprav se imenujejo koronavirus, v isti koš. Še bolj kot to pa je pomembno, da smo kritični do informacij, ki nam jih servirajo laični mediji, in smo odgovorni skrbniki naših živali. V strahu za lastno zdravje je namreč že preveč živali nesrečno končalo, tako v Italiji, Španiji kot na Kitajskem.

Potrebujete individualen Vet Nasvet? KLIK za več informacij.

Vir: ekodomek.si