Noč gledališča v Umagu

Noc kazalista Umag 2016Učilišče Umag je za letošnjo noč gledališča pripravilo pester program. Osma noč gledališča v Umagu ima tudi spremljevalni program za otroke. Zato najprej v soboto 19.11.2016 ob 11:00 uri vabimo najmlajše na predstavo enega izmed najbolj znanih d za otroke Branka Čopiča, "Ježevu kućicu" gledališča Smješko. V predstavi je izvirna glasba ob kateri je odraščalo več generacij je nastala pred 20 leti.

Na isti dan z začetkom ob 19:00 uri, prav tako v gledališki dvorani Učilišča Umag, bo na sporedu komedija "Vesele žene Hrvatske", v kateri bosta nastopili izvrstni igralki Matija Prskalo in Jadranka Elezović.

Pet situacij, dve mesti, eno naselje, deset žensk, in le dve igralki! Naslov spominja na naslov znamenite Shakespearove komedije, a predstava je delo hrvaškega scenarista Matka Elezovića. V svojem novem delu kaže kratke posnetke vsakdanjega življenja, pet tipov žensk iz tega področja. To sta snažilki iz Zrinjevca, materi ne pretirano blestečih študentov, rahlo primitivni ženski, ki ju mučijo generacijske razlike, dveh Dubrovčank z zaročenimi sinovi in ženski že malo v letih, ki se pripravljata na lepotno operacijo. Sta prebrisani, pogumni, pametni, iznajdljivi in seveda zelo zabavni.

Vstop je prost!

Dobrodošli!

Malo za degustacijo:

{youtube}v=w11bL5C1u90{/youtube}

{youtube}v=-6Qjgakh6xM{/youtube}

{youtube}v=MTiZkmCTfAc{/youtube}