Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

smartphone

Od danes vas bo telefonski klic iz domačega omrežja, če niste poslovni uporabnik, v katero koli članico EU stal največ 19 centov +DDV, torej dobrih 23 centov pri katerem koli operaterju v Sloveniji. SMS-i pa so po novem od doma v EU omejeni na 6 centov +DDV, ali 7,32 centov. Omejitev velja za klice iz vseh domačih v vsa tuja omrežja, se pravi tako iz mobilnih in stacionarnih v mobilna in stacionarna. Je pa res, da cene klicev pri nekaterih operaterjih iz domačih fiksnih, oziroma stacionarnih omrežij v tuja nemobilna omrežja že do sedaj niso presegala omejitve, ki jo z današnjim dnem postavlja nova evropska direktiva. V praksi to pomeni, da so se stroški klicev iz domačih mobilnih v EU mobilna omrežja približno prepolovili, saj so operaterji do danes zaračunavali od 43 do 49 centov za tovrstno minuto pogovora.

Sprememba za vse tiste, ki pogosto kličete v tujino je občutna, a hkrati še vedno težko razumemo, zakaj lahko mobilni uporabnik iz katere koli EU države opravlja klice brez dodatnih stroškov, razen(!), kadar kliče od doma! V praksi to pomeni, da če imate v Sloveniji mobilni paket z neomejenimi klici v vsa omrežja v Sloveniji, lahko brezplačno pokličete recimo tudi iz Španije v Slovenijo, ali pa domov pošljete brezplačni SMS z Islandije, brez težav pa brezplačno mobilno klepetate tudi z Malte, ko boste klicali znanca na Finsko. Če pa boste hoteli iz Kopra poklicati v Umag, pa boste morali za to storitev doplačati po novem največ 23 centov na minuto!

Zato tudi ob pocenitvi še enkrat ponavljam namig, da s Crvenega vrha lahko vsi, ki imamo mobilne pakete sklenjene pri slovenskih operaterjih, od tu opravljamo klice brez dodatnih stroškov v EU (tudi na Hrvaško) in pošiljamo tudi SMS-e, če pred tem ročno na svojem aparatu izberemo katero koli Hrvaško ali Italijansko mobilno omrežje.