Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

Bolnica Izola vhod»Načrt je bil, da preko tega projekta pokrijemo območje Umaga, Poreča in Buzeta, vendar smo se osredotočili izključno na Umag in Buje, saj sta ti mesti najbolj ranljivi. Naš cilj je, da projekt zaživi in se vključi v Hrvaški zavod za zdravstveno zavarovanje, da bi se lahko bolniki zdravili v Izoli tudi po zaključku projekta«, je dejala dr. Gordana Antić, namestnica direktorja oddelka za urgentne medicine Istrske županije
Skoraj 600 nujnih zdravstvenih primerov iz območja Umaga in Buj ne bo več potrebovalo uro in deset minut za pot do Pule ali Reke, da bi dobili ustrezno zdravniško pomoč, ampak bo dovolj vožnja do bolnišnice v Izoli. To bo znatno skrajšalo čas pacientovega zdravljenja, saj potrebujejo do slovenske bolnišnice samo deset minut. Seveda, ko je človekovo življenje ogroženo, je vsaka sekunda pomembna.
Takšna reorganizacija, ki je vključevala Zavod za urgentno medicino Istrske županije, je rezultat čezmejnega projekta Interreg - Slovenija Hrvaška, ki traja dve leti in se začne v začetku septembra. Ob dejstvu, da je hitra zdravniška pomoč in ustrezna hospitalizacija usodno pomembna v primerih življenjske ogroženosti, namestnica direktorja istrskega Zavoda za urgentno medicino dr. Gordana Antić potrjuje, da bodo v Slovenijo pošiljali bolnike, ki so doživeli srčni infarkt ali možgansko kap. Vsako leto imajo Umagu približno 200 takšnih slučajev, ki jih bodo sedaj pošiljali v Izolo. Tuji državljani, ki prebivajo na območju Umaga, že sedaj po nujno medicinsko pomoč odhajajo v Slovenijo, vendar morajo te storitve plačati sami, pravi dr. Antić.
Poudarja, da so projekt vključeni Splošna bolnišnica Pula, bolnišnica v Izoli, lokalni zdravstveni dom, pridruženi partnerji, Ministrstvo za zdravje, Istrska županija in Hrvaški zavod za zdravstveno zavarovanje. Kot vemo, slovenski partner načrtuje izgradnjo heliodroma, organizirani pa bodo različni tečaji in mednarodno usposabljanje zdravnikov, medicinskih tehnikov in voznikov.
»Pripravljeni smo, zdaj pa čakamo na Izolo in na prvi skupni sestanek, da ugotovimo, za koliko bolnikov lahko poskrbijo. Prvi delovni sestanki so načrtovani za konec avgusta, vsekakor pa se mora vse to začeti letos«, pravi dr. Antić. Povedala je, da bodo kot del projekta kupili sodobno opremljeno vozilo za nujno medicinsko pomoč, ki ga bo uporabljal Istrski inštitut za nujno medicino.