Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

SVSPZadnji vikend v juniju smo Crveni Vrh obiskali veterinarji, člani zavoda SVSP ('Slovenian Vets for Stray Pets', prevod: 'Skupina veterinarjev sterilizira potepuhe'). In ko gremo veterinarji na morje, seveda najprej zagledamo mačke (potepuške), šele nato morje. Tako smo veterinarsko pregledali in oskrbeli 12 mačk in mačkonov ter jim nanesli sredstva proti notranjim in zunanjim zajedavcem. Živali so večinoma v zadovoljivem zdravstvenem stanju z nekaterimi izjemami.
Ena takih je bil mačji vojni veteran, vsaj po izgledu sodeč. Na sprednjih tačkah je imel sledove nedavnih mačjih bojev, popolnoma zagnojene in otekle. Namreč, predvsem nekastrirani mačji samci, se zaradi teritorialnih in »svatbenih« vzgibov med seboj dodobra zdelajo. Na tak način pa se lahko prenašajo tudi zelo nadležne in dostikrat usodne mačje bolezni, kot je npr. mačji AIDS (FIV) ali mačja levkoza (FeLV). Rane smo mu oskrbeli in mu dali dolgo delujoči antibiotik.
Skoraj vse tretirane živali so imele tudi ušesne garje. Garje so zelo nalezljiva (človek se ne more okužiti, je lahko zgolj prenašalec) parazitska nadloga, zaradi katerih se živali nekontrolirano praskajo za ušesi, stresajo glavo, lahko pa vodijo tudi v hujše zaplete in okvare sluhovodov. Mi smo jim ušesa očistili in nanesli sredstvo proti garjam, vendar bi bile take terapije potrebne pogosteje.

        Ekipa SVSP sredi dela v Bosni:

Veterinarji

Čeprav je nekaj prostovoljcev v preteklosti že poskrbelo za sterilizacijo in kastracijo, pa smo opazili kar nekaj takšnih mačk, ki so bile breje, v laktaciji ali intaktnih mačkonov. Edina dolgoročna rešitev problematike preštevilčnih živali (v Sloveniji se namreč VSA zavetišča dobesedno utapljajo v številčnosti nezaželenih mačk!) je samo kastracija in sterilizacija. V vednost: ena nesterilizirana mačka je lahko odgovorna za 12 000 potomcev v 5. letih! Prostoživečkam se po opravljenem posegu odščipne delček levega ušesa. To je namreč mednarodno uveljavljen simbol, ki nakazuje, da je žival sterilizirana/kastrirana. Zato brez panike, če vidite mucka, ki ima en ušesek rahlo krajši kot drugi. Seveda se poseg opravi pod splošno anestezijo in takrat se odreže tudi košček ušesa, zato je poseg za žival popolnoma neboleč in ne stresen.
Ekipa SVSP je donirala tudi kar nekaj kvalitetne mačje hrane. Ker mačke niso mali psički in so za razliko od psov celo bolj striktni mesojedci, pa tu še dobronameren nasvet. Ostanki človeške hrane (začinjen zelenjavni riž, ribje koščice, prikuhe, sadje itd.) lahko povzročijo več zdravstvenih težav kot koristi. Če se odločite, da boste sem in tja pocrkljali mačjo bando, jim namenite kvalitetno mačjo hrano. Saj sezona mine, ljudje, ki hranijo te živali, pa odidejo. In tako se zdravstvene težave, ki so bile pridelane čez poletje, največkrat pokažejo šele, ko ljudje zapustijo vikende in edini spremljevalec ostane le ledena burja.
Vsi, ki bi želeli ekipi SVSP pomagati z donacijami mačje hrane, ampul proti parazitom, pleničnimi podlogami za mačje mladiče idr., ste dobrodošli, da se obrnete na https://www.facebook.com/zavodSVSP/ ali pišete na . Veseli bomo vaše podpore ali pa zgolj dobrih misli.

 

Alja Tufegdžić,
Veterinarka in članica Upravnega odbora Počitniško - turističnega društva Crveni vrh