Poletje na gradbiscuPoletje je tudi letos prišlo z vsem, kar spada zraven. Za nami je že prvi vročinski val, temperatura morja je že presegla prijetnih 25 stopinj in počitnice so se ravnokar začele, v neizmerno veselje šolark in šolarjev. Vendno znova upamo, da bo poletje prijazno, ne prevroče, še manj pa deževno, da bodo neizogibne kolone vozil čim bolj živahne in na sploh, da bo tudi to poletje polno prijaznih doživetij.

Vendar pa bo imelo to poletje pod Crvenim vrhom vsaj eno posebnost, nad katero že vnaprej vihamo nos. Gradnja kanalizacije se je šele dobro začela, zato bomo v prihodnjih mesecih v bistvu počitnikovali in dopustovali na gradbišču. Še po 15. juniju delavci zasipajo nekatere luknje na cestah, betonirajo obalno črpališče za kanalizacijo in asfaltirajo tu in tam kakšen meter ceste. Vsak takšen poseg malo pomaga, a veliko bo do jeseni ostalo nekako na pol uporabno za namen tipičnih poletnih dejavnosti.

Tudi zato bo letošnje poletje drugačno. Obvezna je dodatna previdnost pri vožnji na delno dokončanih cestah, štrlečih jaških in luknjah, kjer delavce še čakajo opravila, preden jih bodo dokončno zasuli.

Še najbolj pomembno od vsega pa je, da ne bi samo zaradi malo manj ugledne in uglajene okolice pozabili na temeljit počitek in uživanje v vsem, kar vam prinaša letošnje poletje. Pa čeprav ga boste en del preživeli na gradbišču..