Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

Valobran svetilnik Luka SavudrijaNajvečje in najpomembnejše antično pristanišče na hrvaškem Jadranu je bilo v Savudriji, na skrajnem severozahodu Istre. To je bilo dovolj globoko za vse velike ladje, zaradi svojega položaja pa je predstavljalo zadnje varno zavetje na plovni poti proti Ogleju, nekdanji rimski vojaški koloniji.

V rimskem obdobju sta pristanišče varovala dva simetrično zgrajena valobrana na zahodnem delu uvale. Severni valobran je bil obnovljen leta 1996, na njem pa danes stoji svetilnik. Čisto sveža novica je, da bo luka v bližnji prihodnosti spet deležna posodobitve, saj je hrvaška vlada na današnji seji potrdila investicijo v luko Vrsar in Savudrijo v skupnem znesku nekaj več kot 2 milijona evrov evropskih sredstev. 

V Savudrijski uvali stoji tudi več stanovanjskih stavb. Tu je tudi župnijska cerkev sv. Janeza Evangelista (10.–11. st.), ki je bila obnovljena leta 1826, posebej zanimiv urbani element pa je monumentalen mestni vodnjak iz prve polovice 20. st., ki stoji na vhodu v naselje.

Skrivnost imena Salvore

Leta 1177 je bila pred Savudrijskim polotokom velika pomorska bitka. V tej bitki je bila potopljena kraljeva galeja, na kateri naj bi se po legendi nahajal Otto, sin nemškega cesarja Fridericha I. Barbarose, ki je po srečnem naključju ušel napadalcem in se zatekel na kopno, kjer se je skril v vodnjak in se na ta način rešil. Od teh časov naprej se je mestece začelo imenovati Salvo-Re, kar v prevodu pomeni rešen kralj.

Stancija grande ali Villa Cesare

Nedaleč od pristanišča Savudrija leži Stancija grande oziroma Villa Cesare, pravi dragulj istrske podeželske arhitekture 19. stoletja. Stancija, ki je bila zgrajena za piranskega plemiča Angela Fabrisa zaradi zagona vzreje sviloprejk, je bila po letu 1877 obnovljena in dograjena za drugega lastnika, tržaškega industrialca Carla Cesareja. Danes zajema visoko palačo s stolpom ter gospodarske objekte, ki pa so večinoma v propadajočem stanju. Kompleks podeželske palače je v Registru kulturnih dobrin Republike Hrvaške vpisan na seznam zaščitenih kulturnih dobrin.

Vir: www.coloursofistria.com