Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

people wearing diy masksTudi temperature letos nočejo v primerne okvire in morje je še vedno prehladno za večino. Poskus pregleda prireditev na področju Umaga nam pokaže prve dogodke šele konec septembra, pa tudi te bodo morda odpovedali. Večina hotelov, kampov in drugih objektov za namestitev turistov počasi sprejema prve goste. Priporočila in pravila obnašanja so še vedno zelo podobna, kot pred mesecem ali dvema, ko je bilo najstrožje, vendar boste v trgovinah v Istri težko srečali domačina z masko in tudi distanca ni nekaj takega, na kar bi bili ljudje posebej pozorni. V začetku junija je stanje v hrvaški Istri takšno, kot smo si ga pred mesecem dni lahko samo želeli. Novih okužb ni, prestop meje je z vsakim tednom bolj preprost in čez nekaj tednov bodo mladi, ki so se vrnili v šole, po čudni šolski pomladi začeli uživati poletne počitnice. Takrat bo spet čas za pomembnejši preizkus, ali so ukrepi za zaščito pred ponovnim izbruhom širjenja virusa pravi in ali bodo zdržali vsaj do konca poletja.

Mešanica sproščenih ljudi od vsepovsod se zdi dokaj veliko tveganje. Vendar ob možnosti, da se virus morda počuti nekoliko manj dobrodošel v poletni vročini in dejstvu, da se bo del počitnikarjev kljub vsemu še vedno obnašal vsaj za silo samozaščitno, računamo na to, da se vse skupaj lahko izide tudi ugodno. Turisti s Crvenega vrha imamo pred ostalimi v bolj množičnih oblikah nastanitve nekaj prednosti. Še posebej, če pridemo na Crveni vrh le za krajši čas, se lahko brez večjih težav odlično samoizoliramo, saj se tako v hiši, na vrtu, v naravi in na obali zlahka izognemo tesnejšim stikom z neznanci. Celo obiska trgovine, kjer zaradi mešanice domačinov in turistov od vsepovsod vsaj v špici sezone morda ne bo najbolj varno, se na krajših počitnicah lahko odpovemo.

Tisti bolj trmasti bodo vztrajno trdili, da se ni nič spremenilo in da je vse enako, kot prejšnja leta. Ne glede na grotesknost zgodb o scenarijih zarote si priznajmo vsaj to, da je ne glede na čisto medicinske vzroke in posledice koronavirusa večina stvari drugačnih že zaradi reakcije človeštva na vse skupaj. Zdaj bo treba nove izkušnje in znanja vključiti v življenje, kot smo ga poznali do pred nekaj meseci in ga tako dopolnjenega sprejeti za tisto, kar je in bo normalno življenje danes in v prihodnje. Tudi v času dopustov na Crvenem vrhu.