Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

kalkulator denarLetošnji turistični rezultati v Umagu so prijetno presenečenje in so presegli vsa pričakovanja turističnih strokovnjakov. Tako je bilo v obdobju od 1. januarja do 19. septembra letos realiziranih 70% prihodov, oziroma 80% nočitev rekordnega leta 2019, leto pred epidemijo, ki je prizadela ves svet in pomembno vplivala na velik upad turističnega prometa . Rezultati 330.000 prihodov in 2.075.000 nočitev, ki so jih v omenjenem obdobju realizirali v Umagu, so presegli vsa pričakovanja in Umag se je znova uvrstil med prvih 5 turističnih destinacij v Republiki Hrvaški.

"Še posebej nas veseli dejstvo, da je bilo avgusta realiziranih 8% več nočitev, v prvih 19 dneh septembra pa 11% več kot v enakem obdobju leta 2019. Največ gostov je prišlo iz Nemčije, Slovenije, Avstrije, Češke in Italije. Beležimo absolutno najvišjo rast med nemškimi gosti, ki so dosegli kar 20% več nočitev kot leta 2019, «je povedal direktor zavoda za turizem Umag Milovan Popovič.

Kar zadeva strukturo nastanitve, je bilo največ nočitev realiziranih v hotelih, sledijo kampi, zasebne nastanitve in nekomercialne nastanitve. Manifestacije, ki so motiv za prihod v pred in po sezoni, in ki bi jih glede na razmere in predpisane ukrepe štaba lahko obdržali, so vsekakor pripomogle k doseganju tega rezultata. Spomladi sta bili kolesarski dirki »Umaška trofeja« in »Istrska pomlad«, sledila je vrsta nogometnih turnirjev za mlajše »Umaška trofeja« in evropsko teniško veteransko prvenstvo. Posezono pa začenjamo z dvema septembrskima svetovnima prvenstvima v teniških veteranih ITF, ki sta v Umag pripeljala več kot 1500 igralcev iz 30 držav.

Če k vsemu omenjenemu dodamo še dejstvo, da so Mesto Umag, Zavod Festum, Zavod za turizem Umag, UPT Trst in Italijanska skupnost "Fulvio Tomizza" Umag pripravili umaški poletni koledar, ki je močno popestril bivanje domačih in tujih obiskovalcev, ki gostijo priljubljena imena domače in tuje glasbene scene, potem lahko z gotovostjo trdimo, da je bila letošnja poletna turistična sezona res uspešna.

"Rezultati so vsekakor presegli pričakovanja od začetka letošnjega leta, za kar se še posebej želimo zahvaliti vsem deležnikom turistične ponudbe mesta Umag, ki so k temu rezultatu prispevali s svojim angažmajem in upoštevanjem predpisanih ukrepov," je dejal Popovič .

Priprave na naslednjo turistično sezono, ko vsi upamo na boljše epidemiološke razmere, s tem pa tudi na boljše rezultate turističnega prometa, že potekajo, kar bo Umagu omogočilo ponovno potrditev statusa ene izmed najbolj zaželenih turističnih destinacij na Hrvaškem.