Skrb za prostoživeče živali na///Crvenem///vrhu

muc ob obaliŽe nekaj let na Crvenem vrhu poteka akcija za preprečevanje pretiranega razmnoževanja prosto živečih mačk, v kateri sodelujejo Društvo za zaščito živali Oaza iz Umaga, prostovoljka Špela iz Ljubljane, članica upravnega odbora PTD Crveni vrh Alja s skupino veterinarjev SVSP in še nekateri ljubitelji muc s Crvenega vrha. Društvo pomaga predvsem z informiranjem in povezovanjem sodelujočih. V preteklih dneh so pregledali naselje in ugotovili, da je stanje dobro in da jesenska akcija, v kateri bi opravili nov krog sterilizacije in kastracije mačkov ni potreben. Vse pa kljub vsemu ni idealno. Na vzhodu Laure in na Zahodu Rive ob glavni cesti sta dve hiši, pri katerih se zadržuje večje število mačk, kjer jih hranijo in menda ne pustijo, da bi te mačke sterilizirali in kastrirali in verjetno je, da od tudi tu prihajajo vedno nove mačke v druge dela naselja. Obenem smo izvedeli, da Mesto Umag vsaj letos ne bo financiralo morebitnih posegov na mačjih potepuhih pri veterinarjih, kot je bilo to v minulih letih.

Da se razmere ne bi poslabšale, prosimo obiskovalce in stanovalce Crvenega vrha, da nas opozorijo, če opazijo prisotnost novih mačk na tem področju. Če vam ni odveč, vas prosimo, da jih fotografirate in nam slike pošljete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., ali pa po MMS-u na 051/634-775.

Ob tem se še enkrat zahvaljujemo vsem, ki vam ni vseeno za stanje na Crvenem vrhu in po svojih močeh poskrbite tudi za prosto živeče živali na tem področju.

Hvala!