Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

Solinarski praznik 2018Običaji, zanimivosti in celo skrivnosti, povezani s pridelavo soli, ki je pri nas stara več kot 700 let, so rdeča nit Solinarskega praznika od prve edicije do danes. Mesto Piran je zraslo na soli, ta je bila stoletja eden pomembnejših virov zaslužka ne le meščanov, temveč tudi okoliških prebivalcev.

Solinarski praznik bo letos potekal v soboto, 25. avgusta.

Organizatorji: Občina Piran, Avditorij Portorož-Portorose. Solinarski praznik je delno sofinanciran iz programa Interreg Central Europe, v okviru projekta z akronimom YouInHerit.

PROGRAM:

10.00–20.00
- prodajne stojnice: blago s solinarskimi motivi, domači izdelki umetnostne in rokodelske obrti; kulinarična ponudba, naravna kozmetika …
- tona soli na trgu; vrečka soli za vsakega obiskovalca brezplačno
- degustacija soli
- solinada, solinarski ritual za srečo
- predstavitev orodja in pripomočkov: kavedin, gaver – solinarske grablje, karjola, vagonček
- predstavitev soljenja rib po tradicionalnih metodah in ustvarjalne delavnice (Pomorski muzej Sergej Mašera Piran v sklopu projekta YouInHerit)
- ustvarjalne delavnice za otroke: izdelovanje solinarskih pripomočkov in izdelkov s soljo (Mihaela Rupnik, Morje Happy kids)
- razstava »Soline« (umetniške skupine Skupnosti Italijanov G. Tartini Piran, mentorice: Liliana Stipanov, Apolonija Krejačič in Miriam Elettra Vaccari)
- razstava fotografij o solinarstvu in solinah (ŠKID Jaz sem najboljši, Pomorski muzej Sergej Mašera Piran)
- sejem starin v Župančičevi ulici (Društvo Anbot)
- prost vstop (s predložitvijo zemljevida za iskanje skritega zaklada): Pomorski muzej Sergej Mašera Piran, Tartinijeva hiša, Svetilnik, Mediadom Pyrhani, Benečanka, piransko mestno obzidje, Cerkev in zvonik sv. Jurija

10.00–11.00
- nastop Pihalnega orkestra Piran
- solinarski zajtrk
- solinarske igre (Skupnost Italijanov G. Tartini Piran)
- lov na zaklad (Skupnost Italijanov G. Tartini Piran)

11.00–12.00
- prihod barke s soljo v mandrač
- nastop Folklorne skupine Val Piran
- pripovedovanje piranskih zgodb

13.00–16.00
PREMOR

16.00 – 17.00
- lov na zaklad (Skupnost Italijanov G. Tartini Piran)
- glasbeni nastop Župnijskega mešanega pevskega zbora Georgios

17.00–18.00
- Tombola (ŠD Piran)
- kuharska delavnica s kuharskim mojstrom Filipom Matjažem, Restavracija COB
- solinarska marenda
- prihod Martina Krpana, ki bo preveril, ali je naša sol res tako dobra, da jo lahko odnese cesarju na Dunaj (TD Bloke)
- prihod Skupine v zgodovinskih kostumih »Al tempo di Tartini« (Skupnost Italijanov G. Tartini Piran)
- degustacija petih malvazij
- pripovedovanje piranskih zgodb

18.00–19.00
- prihod Solinarske družine (Skupnost Italijanov G. Tartini Piran)
- odprtje praznika in nagovor župana Občine Piran Petra Bossmana
- nastop klape Kavedin
- blagoslov soli, piranski župnik Zorko Bajc
- nastop skupine mandolinistov Serenate (Skupnost Italijanov G. Tartini Piran)
- nastop Folklorne skupine KD Mandrač Koper
- sprehod Šavrink po slanem Piranu

19.00–20.00
- tombola (ŠD Piran)