Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

Webcam ozadjeTole se je pred tremi leti začelo, kot ideja, za katero se nam takrat ni prav dosti sanjalo, kaj je treba zložiti v vrsto, da živo sliko s Crvenega vrha pripeljemo do vsakega izmed vas, kjerkoli že ste. Sčasoma so nekatera vprašanja dobivala odgovore, ves čas, vse do danes pa se v zvezi s kamero pojavljajo nova vprašanja in izzivi, od katerih večino nekako uspemo neopazno urediti, nekatera pa prelagamo na jutri in pojutrišnjem, dokler bo pač šlo.

Živa spletna kamera je bila ves čas mišljena predvsem kot vremenska kamera in vsekakor je celo proti pričakovanjem od začetka delovanja konec leta 2016 odlično prestala vse od najhujše pripeke, do orkanskih vetrov, neviht in toče. Prekinitev delovanja je bilo zelo malo, vzroki pa večinoma tisti iz skupine višja sila; ali je zmanjkalo elektrike, ali pa je bila prekinjena internetna povezava. Le enkrat je med rednimi vzdrževalnimi deli programske opreme kamere prišlo do popolnega nedelovanja kamere, ki ni in ni hotela več pošiljati slike v svet, a nam je nekako z neposrednim servisom na daljavo preko interneta s pomočjo kitajskih strokovnjakov sredi noči uspelo ponovno oživiti takrat na pol mrtvo kamero.

Vendar velika izpostavljenost kamere vremenskim razmeram počasi kaže neizogibne posledice. Navzven se poškodbe kažejo predvsem kot poškodbe zaščitnega stekla, oziroma plastike, ki s svojimi mikro praskami slabšajo kakovost slike, zamenjave v željeni dimenziji pa do sedaj nismo uspeli najti. Še bolj pa se kažejo znaki utrujene elektronike, ki v zadnjih mesecih kaže nekakšne znake zmedenosti in vse večje nezanesljivosti. Glede na obnašanje sistema ne smemo biti presenečeni, če kamera kadarkoli v prihodnje ne bo več sposobna opravljati svoje naloge, oziroma ji odpovedo določene funkcije, ki so predpogoj, da lahko vidite sliko Crvenega vrha in Piranskega zaliva preko spleta.

Upamo seveda, da bo sedanja kamera še dolgo in dovolj dobro služila svojemu namenu. V nasprotnem primeru pa si bomo v društvu ponovno zastavili vprašanje, ali je tovrstna storitev za vse, ki jih zanima Crveni vrh, predvsem pa za člane našega društva dovolj pomembna in ustrezna, da jo ponovno usposobimo za delovanje z novo opremo. Do takrat pa boste upamo še naprej uporabljali našo kamero, ki je še vedno dostopna ali preko zavihka Kamere na tej spletni strani ali pa na Youtubu preko bližnjice www.crvenivrh.com/zivo.