Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

elektro nadzorTole vsekakor ni nič posebej novega, kar pa ne pomeni, da znaten del ljudi tega ne ve, ali vsaj še niso pomislili, da bi zamenjali dobavitelja električne energije na svojem vikendu. Razlogi so tudi v tem, da strošek električne energije v počitniških objektih praviloma niso med večjimi, razen v primerih, ko se elektrika uporablja kot glavni energent za ogrevanje objekta čez vse leto.

Dobrih novic za tiste izbirčne je kar nekaj. Na spletni strani »Hrvatske Energetske Regulatorne Agencije« je trenutno na spisku 55 proizvajalcev električne energije, 16 oskrbovalcev in 32 trgovcev z elektriko. Izbire je torej več kot dovolj. Takole čez prst hiter pregled ne ponuja bistvenih cenovnih odstopanj znotraj ponudbe. Je pa stvar po maniri trgovcev dokaj zamotana in predstavljena v številnih paketih, posebnih ponudbah in akcijah. Okvirna cena kilovatne ure (kWh) energije po enotni tarifi (JT), ki je v turističnih naseljih med pogostejšimi, je z vsemi dodatki okoli 0,90 kune, oziroma 0,12 Eura, kar je podobno, kot v Sloveniji.

Pod črto bi torej lahko zaključili, da so cene in podatki nekako pričakovani. Večina bo s tem zadovoljna, kdor pa želi menjati dobavitelja električne energije, pa to lahko stori na dovolj preprost način. Natančna navodila o postopku boste dobili pri ponudniku, h kateremu se želite preseliti.

Ob tem še podatek, da ima podjetje HEP, ki ima kot nekdaj edini distributer elektrike še vedno največ odjemalcev, zelo uporaben spletni portal, na katerem lahko vsak uporabnik pogleda, koliko elektrike je porabil v minulih obdobjih, kakšni so računi za storitve tega podjetja in če je morda pozabil plačati kakšnega od že zapadlih obveznosti. Če pa poraba elektrike pri vas zelo niha in se želite izogniti visokim poračunom, lahko preko portala vnašate tudi stanje števca in si zagotovite obračun po dejanski porabi.