UBER tudi v Istri

uber istraZaenkrat samo v hrvaški Istri je od nedavnega na voljo Uber, storitev na sodobnih digitalnih napravah, preko katere si lahko zagotovite ugoden prevoz, ki se po svetu pojavlja, kot konkurenca Taksi prevozom. In slednji niso navdušeni. Ob globalizaciji še ene do sedaj lokalne storitve, ki skače v zelje lokal taksistom, seveda vedno prihaja do trenj in spopadanje argumentov s protiargumenti, a novi produkti si kljub oviram vztrajno utirajo pot tudi v bližino naših krajev. In če se ne zgodi kaj nepredvidenega, bo Uber kmalu tudi v Sloveniji.

Storitev je v primerjavi s Taksi prevozi cenejša, a razlika ni nujno zelo velika in tudi ne vedno enaka, saj Uber svoje storitve obračunava nekoliko drugače. So pa stvari bolj pregledne in predvsem za uporabnike sodobnih v svetovni splet povezanih elektronskih naprav tudi bolj prijazne.

Že pred naročilom prevoza si lahko tudi na spletnem naslovu https://www.uber.com/fare-estimate/ izračunate, koliko vas bo prevoz stal. Dobili boste izračun od - do, ker se pri storitvi Uber poleg prevoženih kilometrov vedno obračuna tudi porabljen čas, ta pa je odvisen tudi od gostote prometa. Tako nam na primer povpraševanje za vožnjo od Crvenega vrha do Poreča vrne podatek, da nas bo takšna vožnja za do 4 osebe stala od 277 do 368 kun. 

Vožnjo z Uberjem lahko naročite prek spletne strani na tej povezavi, ali pa si, kar je bolj praktično, v ta namen na svoj pametni telefon namestite Uber aplikacijo. 

Uber poleg nekoliko nižje in predvsem predvidljive cene storitve ponuja tudi vnaprejšen izris poti, možnost ocenjevanja storitve posameznega voznika, kar naj bi zagotovilo visoko kakovost storitve, saj slabo ocenjeni vozniki sčasoma ne bodo več dobivali naročil. Po drugi strani pa ima tudi klasična taksi storitev nekaj prednosti in možnost za dogovor o ugodnejši ceni. Odločitev je seveda vedno vaša.