Umag z velikopoteznimi načrti za obdobje 2021 - 2030

Umag 3dTežko je zanikati dejstvo, da je Mesto Umag v preteklem desetletju napravilo ogromen korak naprej na poti modernizacije infrastrukture in gradnje objektov predvsem za domačine. A kot kaže, se bodo aktivnosti tudi v naslednjem desetletju nadaljevale z nezmanjšanim tempom. Ob tem so pripravili tudi sodobno spletno preds načrtov in na široko odprli vrata vsem, ki želijo sodelovati s svojimi predlogi in pripombami.

Mesto Umag želi svoje delo in prizadevanja čim bolj približati svojim sodržavljanom na dostopen način. V zadnjih nekaj mesecih so vložili vse svoje moči in energijo v razvoj visokotehnoloških izdelkov, ki bi omogočili, da bi bili vsi projekti v mestu čim bolj dostopni občanom, hkrati pa bi jim dal možnost, da dajejo ideje, predloge in mnenja o vsakem projektu, vključenem v razvojni načrt Umaga 2021. -2030.

To tehnološko novost mesta Umag sta na tiskovni konferenci v sredo, 28. aprila 2021, predstavila župan mesta Umag Vili Bassanese in direktor podjetja Alt Digital d.o.o. Sebastian Santrač, v živo na uradni Facebook strani mesta Umag, da bo predstavitev te platforme bolj dostopna.

Z novo sodobno 3D platformo je želja pristojnih mesta Umag kot lokalnih oblasti predvsem ta, da na vizualno preprost način podrobno predstavi načrt vseh prihodnjih projektov in tako občanom omogoči vpogled preko spleta. Glavni cilj te platforme je komuniciranje z občani, ki bodo v vsak projekt vključeni s svojimi pogledi, mislimi in predlogi. Vsak prejeti predlog bo prek sistema platforme poslan mestnim strokovnim službam in vključen v analizo in obdelavo.

"Mnenje naših cenjenih sodržavljanov je izjemno pomembno, zato smo zasnovali in razvili to 3D platformo, ki nam bo omogočila, da bomo jasno slišali njihova mnenja, predloge in ideje, da bomo Umag s skupnimi močmi naredili še bolj razvit, lep in kvaliteten prostor za vse nas, «je dejal župan Bassanese in dodal:» Skrb za otroke in upokojence ter občutek varnosti in skupnosti so vrednote, ki jih gradimo vsak dan in smo v njih ponosni. Umag je v zgodovinsko največji fazi razvoja in rasti." Bassanese je ob tej priložnosti pozval svoje sodržavljane, naj se v prihodnjih desetih letih aktivno vključijo v določanje osnovnih projektov in naložb, da bodo to novo 3D platformo uporabili z namenom ustvariti še boljši in sodobnejši Umag.

3D platforma je na voljo na uradni spletni strani mesta Umag (https://umag-2021-2030.volimumag.hr/), pa tudi na uradni Facebook strani mesta Umag (https://www.facebook.com/Grad.Umag.HR), uporabniki pa lahko kadar koli dobijo vpogled v sedanje in prihodnje projekte, ki se bodo sproti posodabljali z vsakim novim projektom. Na ta način imajo vsi, ki jih to zanima, neposreden vpogled v načrte ter možnost sodelovanja s svojimi predlogi pri nadgradnji in spreminjanju prihodnjih projektov.