Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

Umaska trznicaIzkušeni popotniki vedo, da je ena izmed najboljših točk za merjenje mestnega utripa mestna tržnica. Umaška je tista prava, kjer zahtevni kupci najdejo lokalno pridelano sadje in zelenjavo najvišje kakovosti, se pa tudi tu najdejo prodajalci, ki svojim pridelkom vsaj malo 'primešajo' globalne produkte, da bi bila njihova ponudba bolj univerzalna. Zato je morda najbolj preprost recept za iskanje kakovostne ponudbe ravno v tem, da kupujete na tržnici od tistih, ki prodajajo izključno sezonske pridelke. Tisto, kar zori v času, ko kupujete na tržnici in še tisto, kar so za nekaj časa lahko pridelovalci tudi shranili, preden so pripeljali na stojnice. Sadje in zelenjavo, ki ni bila pridelana lokalno, pa je verjetno bolje in ceneje kupiti v nakupovalnem centru.

Prodajalci na tržnici povedo:

»Gostje so v povprečju dobri kupci. Najboljši so Slovenci, Avstrijci in Nemci. Nihče ne kupi samo nekaj kosov, dveh ali treh plodov. Trenutno se ne pritožujejo, da so naše cene sadja in zelenjave visoke, ker so blizu tistim v njihovih državah.«

»Sezona je dobra. Stranke so odlične. Naše izkušnje kažejo, da so Slovenci najboljši kupci, dobri pa so tudi Nemci in Avstrijci. Vedo, kaj želijo in koliko potrebujejo ta dan. Lepo je delati z njimi, tako da si delimo besede pohvale o kakovosti našega sadja in zelenjave in načinu priprave. Na žalost naši domači kupci kupujejo precej manj, razlog pa je verjetno manjša kupna moč na Hrvaškem.«

Ko boste naslednjič v centru Umaga v dopoldanskem času, se sprehodite tudi čez tržnico med svežo lokalno ponudbo. Morda boste tudi vi našli kaj po svojem okusu.