Prijava

      Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Dragi mednarodni kliciV zvezi z napovedano odpravo stroškov mobilnega gostovanja sredi prihodnjega leta se v zadnjih tednih pojavljajo nove dileme in negotovosti. Evrotarifa naj bi namreč v bodoče zaradi možnih zlorab omejevala število dni, ko bi naročniki brez doplačil lahko uporabljali svoje naprave v drugih EU državah na 90 ali celo manj dni v letu, s čemer se nekateri ne strinjajo, zato evropska komisija pripravlja nov predlog.

Bolj kot različne variante, o katerih je govora v zadnjih tednih, pa je po mnenju nekaterih problematično dejstvo, da cene klicev iz domačega omrežja v ostale države EU niso zajete v evrotarifi in so sedaj vsaj 7 krat dražje od klicev iz EU v Slovenijo, zato nas zanima, ali kdo razmišlja o sistemski ureditvi tega neskladja.

S tem namenom je naše društvo pred časom poslalo na slovensko službo Evropske komisije vprašanje o morebitni bodoči ureditvi tega problema:


»Pozdravljeni.

Kot tajnik društva, ki zastopa slovenske lastnike v sosednji evropski državi, sem pozoren tudi na tarife mobilnih storitev, tako v Sloveniji, kot v sosednjih državah in seveda pozdravljam enotno nizko evrotarifo za mobilne storitve preko operaterjev iz drugih EU držav. Ob tem ostaja absurdna situacija, da so v primerjavi s cenami teh storitev postali klici in SMS-i iz Slovenije v EU države bistveno dražji, kot storitve opravljene v obratni smeri.
Primer: če iz Ljubljane kličem na hrvaško mobilno številko, bom za minuto pogovora po rednih cenikih plačal od 43 do 49 centov na minuto (odvisno od operaterja), za pogovor iz Hrvaške v Slovenijo pa mi bo operater na ceno za lokalni klic v Sloveniji dodal 6 centov. Ker je znaten del naročniških paketov takšnih, da že vključujejo neomejeno količino pogovorov v Sloveniji, to pomeni, da me klic iz katerekoli EU države v katerokoli EU državo stane 6 centov na minuto, razen če kličem iz Slovenije, za kar bom plačal vsaj 7 krat več.
Vprašanje: ali bo evrotarifa v bodoče omejevala tudi cene mobilnih storitev iz domačega omrežja v države EU, ali si bomo morali tisti, ki iz svojih mobilnikov pogosteje kličemo v tujino, za cenejše klice iz Slovenije omisliti naročniško razmerje z operaterjem iz druge EU države in tako uveljaviti možnost enotnih cen?

Hvala za odgovor.«


 Na vprašanje smo dobili odgovor:


»Trenutno zakonodaja EU ureja le tarife gostovanja, npr: tarife za klice, ki izvirajo iz druge države članice, kot je država članica mobilne naročnine.Tarife za klice, ki izvirajo iz države, kjer izvira mobilna naročnina in se zaključijo v drugi državi članici EU (mednarodni klici znotraj EU), niso urejene. Tako pravila gostovanja ne veljajo za vaš klic, če kličete v drugo državo članico EU iz države mobilnega naročnine.

Pred dvema letoma, je Evropska komisija predlagala, da se to stanje spremeni. Predlog uredbe Evropskega parlamenta in Sveta (COM(2013)627), http://eur-lex.europa.eu/procedure/SL/2013_309 ki ga je Komisija sprejela 11. septembra 2013, pod pogojem, da ponudniki storitev ne uporabijo višje tarife za klice znotraj EU mednarodne klice od zgornje meje cen (evrotarifa) pri reguliranju govornih in SMS sporočil, določenih v Uredbi (EC) št 531/2012, razen če so objektivno utemeljeni (člen 21 predloga).

Zakonodajalci EU, Evropski parlament in Svet Evropske unije, niso zadržali to določbo v Uredbi, ki je bila sprejeta oktobra 2015 (Uredba 2015/2120, 25. november 2015, http://eur-lex.europa.eu/legal-content/SL/TXT/HTML/?uri=CELEX:32015R2120&from=RO

Iz tega razloga, tarife za klice, ki izvirajo iz države, iz katere izhaja mobilna naročnina in se zaključijo v drugi državi članic, so še vedno neregulirane v skladu s pravom EU in brez povezave z evrotarifami, ki se uporabljajo med potovanjem zunaj države naročnine.

Komisija trenutno ocenjuje okvir EU za elektronske komunikacije, med drugim v smislu njenega cilja spodbujanja interese končnih uporabnikov. Kot rezultat te ocene Komisija namerava predstaviti konkretne zakonodajne predloge v drugi polovici leta 2016. V tem trenutku, ni mogoče natančno pojasniti vsebinskega obsega teh predlogov.

Upamo, da vam bodo zgornje informacije v pomoč. Ostajamo vam na voljo za morebitna dodatna vprašanja o EU.

Lep pozdrav!«


Iz odgovora lahko razumemo vsaj to, da so že bili poskusi, na žalost sicer neuspešni, da se uredi tudi to področje. Po drugi strani pa je čudno, da na tako veliko neskladje do sedaj ni bil nihče pozoren, oziroma je stvar še kar na začetku in se o tem niti ne piše, niti ne govori.  Seveda je jasno in razumljivo, da bi bili vsi mobilni operaterji ostro proti določilu, ki bi omejevala njihove cene storitev iz domačega omrežja v tujino, ampak zagotovo so bila nasprotovanja tudi proti omejevanju cen gostovanja, pa so bili tu vseeno napravljeni ogromni koraki na bolje za uporabnike. Vsekakor bomo te vsebine spremljali tudi v prihodnje.

Iskanje