Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

Cene mednarodnih klicevPo zadnjem padcu evrotarife konec aprila 2016, ki je ceno klicev v državah EU pocenila že skoraj do meje, ko je čisto vseeno, ali imamo za pogovore izbranega domačega operaterja, ali pa katerega iz sosednje EU države, pa se na nekatere stvari v zvezi z mobilnim telefoniranjem še vedno splača biti pozoren. Namreč najdražji klici, če imamo v mislih pogovore znotraj EU, so sedaj iz domačega, slovenskega omrežja, v druge države EU. Ti se namreč še vedno štejejo za mednarodne klice in nas pri največjih slovenskih operaterjih stanejo od 43 do 49 centov na minuto. Na žalost evrotarifa cen teh klicev (še) ne omejuje.

Praktičen primer; smo na Crvenem vrhu in moramo poklicati na hrvaško (stacionarno ali mobilno) telefonsko številko. Če bo naš telefon to opravil preko domačega, slovenskega omrežja, nas bo minuta pogovora stala od 43 do 49 centov (odvisno od operaterja, pri katerem imamo sklenjeno naročniško razmerje), če pa v našem telefonu izberemo hrvaškega ali celo italijanskega operaterja, pa bo cena 6 centov plus cena, ki jo plačate v domačem omrežju za klice po Sloveniji. Ker nas ima večina pakete z neomejenimi klici po Sloveniji, ali pa vsaj določeno količino vključenih pogovorov v naročnino, to pomeni, da nas klic preko tujega EU operaterja (omrežja) stane le 6 centov in je več kot 7 krat cenejši od klica iz slovenskega omrežja!

 

Poglejmo si pregled cen za minuto mobilnega pogovora v tabeli:

Klic  Cena Telekom  Cena Simobil  Cena Telemach 
SLO -> EU*   0,49 EUR  0,44 EUR  0,43 EUR
EU* -> SLO  0,06 EUR+CDK* 0,06 EUR+CDK* 0,06 EUR+CDK*
EU* -> EU*  0,06 EUR+CDK* 0,06 EUR+CDK* 0,06 EUR+CDK*

EU* = Vse države Evropske Unije razen Slovenije
CDK* = Cena Domačega Klica (minuta pogovora v domačem slovenskem omrežju)

 

Ali obstaja način, da tudi iz Slovenije v druge Evropske države kličemo po nizki ceni? Seveda. Sklenite naročniško razmerje, ali kupite predplačniško kartico katerega koli operaterja iz Evropske unije, razen Slovenije in s to številko boste iz celotne Slovenije lahko klicali v vse EU države po ceni 6 centov plus CDK*!
Saj ni res, pa je...