Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

Pobiraj iztrebkeNekaj članov nas je v zadnjem času opozorilo na nadležen problem živalskih iztrebkov na cestah, ulicah, zelenicah in celo zasebnih dvoriščih in vrtovih. Živali so večinoma psi, resničen problem pa njihovi neodgovorni lastniki. 

S prstom ne kažemo na vse lastnike psov. Večina jih po našem mnenju pobere iztrebke in jih odloži na primerno mesto, le manjšina lastnikov redno pušča prispodobo svoje olike kar na mestu olajšanja svojih kosmatih sosprehajalcev. Nedopustno! Vendar do sedaj tudi nekaznovano, kar je za večino tovrstnih kršiteljev dovolj dober razlog, da s svojim smrdečim početjem nadaljujejo.

Kaj lahko stori Počitniško - turistično društvo Crveni vrh za odpravo problema?

  • Najprej naj bo tale članek namig tovrstnim onesnaževalcem, da je njihovo početje nesprejemljivo, čeprav jih ponavadi nihče ne vidi, ker to počnejo dovolj zgodaj zjutraj, ali pa v zavetju večernega mraka. Ljubitelji živali ste krasni ljudje, ki svoj čas, energijo in denar namenjate tudi za dobrobit hišnega ljubljenca. S tem, ko nekateri izmed vas to interno dobroto kompenzirajo z eksterno malomarnostjo, pa vsaj dolgoročno delajo škodo prav sebi in ostalim lastnikom živali, saj bo tudi zaradi neodgovornega obnašanja posameznikov sčasoma poleg kaznovanja kršilcev večina ljudi zagotovo zahtevala in dosegla tudi omejevanje prisotnosti živali na skupnih površinah. Tudi zato vas prosimo, da redno pobirate iztrebke za svojim psom! Pa ne samo to; ne puščajte ga brez nadzora, da se ne bo nenadzorovano olajšal za prvim vogalom in tudi, ker se nekateri bojijo psov in lahko pride do nesreče.
  • In če bodo nekateri še kar neomajni v svojem nečednem početju? Ker imamo srečo, da smo dokaj enakomerno razporejeni po naselju in večina izmed nas dokaj dobro vidi, računamo na to, da bomo skupaj ob množici »corpus delictijev« našli tudi nekaj storilcev. Če uspete locirati tovrstnega delikventa, je seveda najbolj preprosto, če ga na nedopustnost njegovega početja prijazno opozorite kar na mestu samem. Ker pa se včasih človek nima prave volje na vse zgodaj zoperstavljati lastniku ravnokar olajšane mrcine, podatke o kršitelju lahko sporočite tudi nam. Zelo koristno bo, če prijavi dodate fotografijo. Fotografije kršiteljev, ki jih bomo prejeli, bomo objavili v članku, ki bo dostopen samo članom. Vse vaše prijave in dokaze o kršitvah bomo obravnavali anonimno.  To pomeni, da nas ne zanima, kdo je prijavil lastnika živali, ampak le kršitelj, oziroma dokazi v zvezi s tem. Prijavljena oseba od nas ne more dobiti podatka, kdo jo je prijavil. Iz praktičnih razlogov lahko obravnavamo samo prijave kršiteljev z imenom in priimkom oziroma vsaj bivališčem na Crvenem vrhu. V primerih, ko bo preverjanje prijave potrdilo, da je oseba kriva za onesnaževanje javnih ali zasebnih površin z živalskimi iztrebki, bodo izvedeni postopki za preprečevanje nadaljnjega tovrstnega početja te osebe.
  • Puščanje iztrebkov na javnih ali zasebnih površinah prepovedano in kaznivo. To določa Odlok o komunalnem redu, ki v 71. člena določa, da je »Lastnik dolžan očistiti odpadke in iztrebke svoje živali z javne površine.« V 2. točki 107. člena isti odlok določa 500 kn (pribl 67 EUR) kazni za kršilce. Odlok o komunalnem redu si v celoti lahko preberete na tej povezavi.
  • Imate predlog, kako bolje rešiti ta problem? Kar na dan z besedo!   je tudi za tovrstne predloge odprt 24 ur na dan.