Prijava

      Crvenivrh com glava m 2017mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Hrvatska policijaMinister za notranje zadeve Davor Božinović bo ta teden predstavil osnutek Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o varnosti v cestnem prometu, ki bo poslan v parlament na glasovanje.

Seveda se v Počitniško - turističnem društvu Crveni vrh zavzemamo, da bi tako prebivalci kot obiskovalci Hrvaške upoštevali prometne predpise in s tem prispevali k lastni varnosti in varnosti drugih udeležencev v prometu in nimamo nič proti kaznovanju udeležencev, ki s svojo agresivno vožnjo namenoma resno ogrožajo sebe in druge. Vendar ne bo odveč opozorilo tudi vsem tistim, ki se v prometu obnašate zgledno, da je na področju severne Istre med urejanjem prometne infrastrukture v zadnjih letih in predvsem gradnjo krožišč na mnogih mestih spremenjena tudi prometna signalizacija in zmanjšane omejitve hitrosti, kar ste morda nekateri tudi spregledali. Druga nevšečnost pa je, da so tudi na Hrvaškem in ne samo tam, na nekaterih preglednih, ravnih in nenevarnih odsekih cest nelogično nizke omejitve dovoljenih hitrosti. In ker se obeta krepka podražitev, je morda zdaj čas, da ste na te spremembe bolj pozorni.

V ministrstvu za notranje zadeve želijo nov, strožji zakon, sprejet do poletnega parlamentarnega zasedanja 15. julija, da bi se lahko začel izvajati že konec meseca.

Številne pritožbe
Prva obravnava v Parlamentu in razprava pred pristojnimi odbori je prinesla številne pripombe na predlagano spremembo zakona, večina pritožb pa se je nanašala na drastično povečanje glob.

Na sestanku Odbora za promet se je pojavilo vprašanje o obstoju statističnih kazalnikov, ki kažejo na povezavo med represivnimi kaznimi in zmanjšanjem prometnih prekrškov, ker moramo, kot je bilo poudarjeno, zagotoviti, da predlagani ukrepi upravičujejo namen predloga zakona. Vendar pa je predstavnik ministrstva za notranje zadeve dejal, da "je težko predvideti neposredno povezavo, vendar se je kaznovanje za določena kazniva dejanja doslej izkazalo za bolj zaželeno obnašanje v prometu."

Člani Odbora za notranje zadeve so izrecno poudarili, da gre za prevelik skok pri povišanju kazni, saj predlog vsebuje določila o povečanju kazni od 60 do 500 odstotkov v primerjavi s sedanjimi kaznimi.

Hrvaška beleži 77 smrtnih žrtev na milijon prebivalcev, evropsko povprečje pa 49 ljudi. Zato je uvedba strožjih kazni za najresnejše prometne prekrške in najresnejših storilcev kaznivih dejanj, zlasti povratnikov, ki ponavljajo najbolj nevarne prometne prekrške, navedena kot nujni ukrep.

Predlagane nove kazni
Povratnikom lahko odvzamejo vozilo

● začasen zaseg vozila, če je bil voznik kaznovan vsaj dvakrat za naslednja kazniva dejanja:

- vožnja v nasprotni smeri na avtocesti

- vožnja 50 km/h hitreje, kot je dovoljeno

- vožnja skozi rdečo s polno hitrostjo

- zavrnitev alkotesta

- vožnja z več kot 1,5 promila alkohola ali pod vplivom drog

- vožnja brez voznega vozniškega dovoljenja

- zavrnitev odvzema krvi ali krvi in ​​urina

- vozniku, ki vozi kljub odvzemu vozniškega dovoljenja

● vožnja pozimi brez zimske opreme 1000 kun namesto prejšnjih 700 kun

● Uporaba mobilnega telefona - 1500 kun namesto 500 kun

● vožnja brez varnostnega pasu voznika in vseh potnikov - 1000 namesto 500 kun

● zavrnitev odvzema krvi ali urina, 10.000 - 20.000 kun (do 5000 - 15.000 kn), zaseg vozila za šest mesecev za drugo takšno kaznivo dejanje in najmanj 12 mesecev za vsako naslednje in šest negativnih točk

● neustavljanje pred zebro 3000 kun namesto 2000 kn in 2 točki

● od 0,5 do 1 promila alkohola: 3000 - 5000 kun (zdaj 1000 - 3000 kun), odvzem vozniškega dovoljenja za tri mesece za drugo takšno kaznivo dejanje in za šest mesecev za vsako naslednjo in tri negativne točke

● za nepravilno vključevanje v promet in prehitevanje, namesto 500 kun, novo denarno kazen v višini 1000 kun

● vožnja izven naselja več kot 50 km/h hitreje od dovoljene 5000 - 15.000 kun ali zapora do 60 dni (do 3000 - 7.000 kun in brez zapora), pri čemer se voznik zadrži najmanj tri mesece za drugo tako kaznivo dejanje in najmanj šest mesecev za naslednje tri negativne točke

● izsiljevanje prednosti 3000 - 7000 kun (zdaj 3000 kun), odvzem dovoljenja za tri mesece za drugo takšno kršitev in za šest mesecev za vsako naslednjo in tri negativne točke

● pobeg s kraja nesreče do 20.000 kun (zdaj 2000 - 7000 kun) ali zapor do 60 dni, odvzem dovoljenja za 12 mesecev, 6 točk

● kazen za vožnjo skozi rdečo luč na semaforju se ne spremeni s sedanjih 2000 do 5000 kun, pri čemer ostane voznik brez dovoljenja za tri mesece za drugo tovrstno kaznivo dejanje in šest mesecev za vsako naslednjo in tri negativne točke.

● za vožnjo s polno hitrostjo skozi rdečo luč 10.000 - 20.000 kun ali do 60 dni zapora, odvzem vozniškega dovoljenja za šest mesecev za drugo takšno kaznivo dejanje in za 12 mesecev za vsako naslednje in šest točk.

Iskanje