Crveni vrh je varen, toda..

Varno poletje 22Prvega pravega turističnega poletja po epidemiji so se poleg turističnih delavcev razveselili tudi tatice in tatovi, pa tudi prevarantke in prevaranti vseh vrst. V vsakem primeru si ne pustite vzeti teh nekaj dni ali tednov, ko predvsem lastne možgane redno spuščate na pašo, a pretiravanje v tej smer se kaže kot izvrstna poslovna priložnost za tiste, ki komaj zadržujejo sline že ob misli na vaše premoženje in bi ga takoj vzeli za svojega, če le ne bo kdo gledal in videl njihovega početja.

Ne delajte si utvar, da boste že od daleč prepoznali tovrstne 'turistične delavce'. Pogosto jih boste namreč zamenjali za naključne turiste, osebe, ki nekoga iščejo, prodajalce od vrat do vrat, zastopnike hrvaške televizije in podobno. Odkar smo vsi skupaj ena sama velika in srečna evropska družina, so ti prekarci lahko tudi v resnici doma iz kakšne druge države. Pred leti je bila na področju Umaga, pa tudi Crvenega vrha, zelo dejavna skupina iz Poljske, ki so jih gospodje v temno modrem povabili na brezplačna prenočišča in na srečanje z državnim predstavnikom pravne stroke, vendar so pred tem že uspeli napraviti precej škode in slabe volje nič hudega slutečim turistom. Prav takim, kot ste vi.

Varnost tudi, ali predvsem na počitnicah, je ena zelo pomembna sestavina prijetnega dopusta. Kot je zapisano v naslovu, je Crveni vrh varen, vendar je hkrati tudi odprt za vse. Medtem, ko boste uživali ob morju, pazite nase in tudi na druge. Če pa vam bo kakšna reč, ali oseba zelo sumljiva, pa nam sporočite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., ali na +386 51/634-775, da morda o tem opozorimo tudi ostale in po potrebi tudi pristojne. 

Želimo vam ene lepe, dolge in varne počitnice pod Crvenim vrhom!