Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

iskanje puscanja vodovodne ceviKo se zgodi, da vam poči vodovodna cev med vodomerom in hišo, še posebej v primeru, kadar je ta cev dolga tudi več deset metrov, števec ni na vaši parceli in je morda vmes še cesta, se poleg visokega stroška za vodo, ki je v zemljo iztekla za števcem, torej na vaše stroške, pojavi tudi dilema, ali najti poškodovano mesto, ali enostavno zamenjati cev v celoti.

V prvem primeru bodo stroški popravila verjetno bistveno nižji, poseg bo bolj preprost, hitrejši in kadar je vmes še cesta, je ne bo treba rezati. Je pa ponavadi ena velika težava povezana s to odločitvijo. Največkrat je težko ugotoviti, kje je cev počila. Razen, kadar imamo srečo v nesreči, da na površini nad okvaro lahko vidimo razmočeno zemljo, ali celo lužo, bomo težko ugotovili, na katerem delu cevi je prišlo do poškodbe. Pri tem vam lahko pomagajo v  podjetju Rudan d.o.o., ki vam za ceno 1000 - 1500 kun (135 - 200 eur) odkrijejo natančno mesto iztekanja vode. Vendar boste imeli po odpravi te poškodbe v zemlji še vedno staro cev in nihče vam ne more jamčiti, da ne bo cev v kratkem popustila drugje.

V drugem primeru boste zamenjali cev med vodomerom in objektom v celoti in verjetno novo alkatensko cev še dodatno zaščitili rebrasto cevjo večjega premera, ki se sicer uporablja za zaščito električnih kablov in boste s tem zagotovili daljšo življenjsko dobo nove vodovodne povezave. Cevi niso pretirano drage in kljub temu, da je potrebno izkopati primerno globok kanal in prekopati tudi cesto, dovoz ali kaj podobnega, je ta možnost gledano na daljši rok zagotovo boljša.

Toda, kot morda že veste, je Istarski vodovod potrdil predlog Počitniško - turističnega društva Crveni vrh o načrtu prenove vodovodnega omrežja v času, ko se bo gradila kanalizacija in takrat bodo poskusili večino vodomerov prestaviti bližje k objektom povsod tam, kjer to sedaj ni napravljeno.  Zato vsem, ki boste imeli še pred gradnjo kanalizacije težave z vodovodnimi cevmi, ki vodijo do vaše hiše svetujemo, da dobro pretehtate obe možnosti.