En izgovor manj

Previsoka drevesa Crveni vrhNaloga motiviranja delavcev brez višanja plač je v marsičem enako zapletena, kot poizkus prepričevanja ljudi, naj storijo nekaj tudi v dobrobit drugih, čeprav ne bodo imeli od tega nobene otipljive osebne koristi. Ampak v podjetjih vedo, da čisto vseh problemov dolgo pač ne morejo rešiti le z dodatnim evrom na plačilni listi, pa tudi v društvu se zavedamo, da linija najmanjšega odpora pogosto ni najboljša. Društvo ima nalogo, da svoje aktivnosti usmerja v dobrobit in korist svojih članov. Četudi član krši pravila, morda tudi zakon in s svojim početjem škoduje drugim članom, ali društvo nanj ne sme pokazati s prstom in ga prijaviti pristojnim službam? Izpostavljeni posamezniki bodo namreč vsak takšen ukrep iskreno videli kot osebni napad, ki smo si ga v Upravnem odboru izmislili, ker jih ne maramo in nimamo pametnejšega dela.

Prijavo seveda lahko napišemo in v večini primerov bodo redarji kmalu zatem v naselju pisali kazni in se ob tem potihem še malo zabavali ob dejstvu, da smo Slovenci na nek njim nedoumljiv način res idealni gostje, saj 'špecamo' sami sebe in s tem še dodatno polnimo občinski proračun.

Nekateri problemi dobesedno rastejo iz leta v leto in njihova ureditev je vedno bolj zahtevna in draga. Ne govorimo samo o visokem in širokem zelenju, ampak vsaj še o parkiranju na cestah in smetenju okoli smetnjakov. Ampak če kljub vsemu zaključimo z zelenjem in obrednim skomigom z rameni v smislu, da je težko najti podjetje za takšno opravilo, boste veseli, da smo prav za vas našli izvajalca, ki se ukvarja z odstranjevanjem, obrezovanjem in nižanjem dreves, kot so vaša. Podatke najdete tukaj.