Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

rumena luc.. kar zaenkrat za slovenske turiste na Hrvaškem ne predstavlja posebnih težav. Zaenkrat. Uvrstitev Hrvaške na slovensko listo držav, ki po oceni strokovnjakov in politikov niso več varne, hkrati pa še tudi ne izrazito nevarne, kar se tiče korona okužb, vsaj za slovenske državljane v prvem koraku ne pomeni bistvenih sprememb. Še vedno lahko:

  • neomejeno potujemo na Hrvaško in tam preživljamo počitnice
  • po oceni zdravstvenih delavcev ob upoštevanju njihovih nasvetov o varnem obnašanju ni verjetno, da bi se med počitnicami okužili s korona virusom
  • se vrnemo v Slovenijo brez obveznosti, da bi morali ob vrnitvi v karanteno, ali kako drugače dokazovati svojo neokuženost

Ampak.. Čisto nedolžno pa kljub vsemu ni. Prejšnji teden smo se pogovarjali o tem, da glede na razvoj dogodkov v Sloveniji in njeni okolici, ter dejstvu, da je čas počitnic in dopustov tudi čas nadpovprečnih migracij ljudi na počitniške destinacije in za mnoge, ki delajo v tujini, tudi obisk domačih, da bo prijetno in manj pričakovano presenečenje, če se že v naslednjih dveh tednih ne bo stanje bistveno poslabšalo. Rumena barva na žalost potrjuje negativen trend in čeprav, kot lahko slišite v vseh novicah, se s soboto, 4. julija 2020, ko začne veljati uvrstitev Hrvaške na rumeno listo, za slovenske državljane v praksi ne spreminja nič pomembnega, bo vseeno:

  • ob povratku v Slovenijo na zahtevo mejnih policistov potrebo dokazati, kje na Hrvaškem ste bili. Lastniki počitniških objektov, ki svojega bivanja ne bodo mogli potrditi z računom iz hotela ali kampa, bodo to lahko storili z dokazovanjem lastništva (izpisek iz zemljiške knjige) ali recimo potrdilom o prijavi začasnega bivališča iz sistema eVisitor in podobno.
  • zaradi povečanega nadzora ob prestopu meje v Slovenijo lahko pričakujemo daljše čakalne vrste pred mejnimi prehodi.
  • rumena lahko postane tudi rdeča. Ob morebitnem poslabšanju stanja okužb bodo pristojni prisiljeni še zaostriti pravila ob odhodu v tujino in vračanju nazaj in to lahko pomeni tudi karanteno, ali celo prepoved prehoda državne meje v tujino. Zato spremljajte informacije v zvezi s tem in bodite pripravljeni na to, da se boste morali z dopusta vrniti prej, kot ste načrtovali.

Ampak zaenkrat je varnostno stanje vsaj v hrvaški Istri po vseh informacijah, ki so nam na voljo, zelo dobro. Okuženih je malo ljudi, novih okužb praktično ne beležijo, če pa upoštevamo še to, da boste verjetno bivali na Crvenem vrhu v zasebnem počitniškem objektu, kjer praktično ne boste imeli tesnejših stikov z drugimi ljudmi, potem so počitnice na Crvenem vrhu ne samo eno najprijetnejših dejavnosti v tem času, ampak tudi najvarnejših. Zato vam želimo prijetne in čim bolj dolge počitnice!