Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

Železna vrataNajprej poudarimo tisto, kar ponavljajo nekateri lastniki objektov na Lauri vzhod - cesta, ki vodi skozi ta del naselja, je na zasebnem zemljišču! To drži in vsaj v času, ko so evidence o lastništvu nepremičnin javno in brezplačno dostopne vsem, ki znajo vsaj za silo uporabljati internet, tudi morebitne govorice o kakšnem drugačnem stanju ni težko preveriti. In prav lastništvo parcel, po katerih gre cesta, je glavni in večinoma tudi edini argument, da so začeli lastniki na njej omejevati vsakršen promet in dostop ostalih oseb in vozil. Za nekoliko širšo javnost je morda manj pomembno, da so se za železnimi vrati znašli tudi nekateri lastniki, ki so temu nasprotovali, kot to, da tudi peš ne morejo več na sprehod do Kanegre ob obali. S stališča varnosti in nadzora pa je popolnoma nesprejemljivo, da lahko lastniki nepremičnin del naselja popolnoma zaprejo tudi za pristojne osebe, ki po službeni dolžnosti vršijo nadzor vseh vrst, ali pa bi morali v zaprt del naselja zaradi urgentnih razlogov.

Mesto Umag je bilo o stanju na Lauri vzhod seznanjeno tudi s strani Počitniško - turističnega društva Crveni vrh, ko smo jim posredovali pritožbe, ki so ga na društvo naslavljali naši člani. Društvo ima člane na obeh straneh železnih vrat in je seznanjeno z argumenti enih in drugih, na koncu pa se bo stanje očitno le uredilo v skladu z željami tistih, ki si želijo vsaj prostega prehoda na delu, ki je zdaj zaprt in zaklenjen. Že nekaj let je namreč na Hrvaškem v veljavi zakon, po kateri ceste in dostope do objektov, kamor spada tudi cesta na Lauri vzhod, ne glede na lastništvo zemljišč, na katerih se nahajajo, lokalna skupnost lahko vpiše kot javno cesto in tako zagotovi nemoten dostop tako lastnikom, kot obiskovalcem in službenim osebam. Od uveljavitve zakona je bil na področju Umaga kljub nejevolji in pritožbam posameznikov uspešno izpeljan do pravnomočnosti postopek za podoben primer, kot je cesta Laura vzhod, kar pomeni, da je s tem prižgana zelena luč tudi za ureditev ceste tudi na področju Crvenega vrha.

Pristojni so nas prosili, da o načrtovanih spremembah in postopkih obvestimo javnost preko naše spletne strani, kar s tem člankom tudi počnemo. Točnih informacij o tem, kdaj bo postopek stekel in kdaj lahko pričakujemo zaključek, nam še niso sporočili. Vse informacije v zvezi s tem bomo objavljali sproti, kot nam jih bodo sporočili in bodo zaradi pomembnosti dostopne vsem obiskovalcem naše spletne strani.