Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

velik valTik preden nas udari naslednji korona cunami, bi še v času, ko smo vsi mobilni in nas ne utesnjujejo pretirano neudobne ovire, rad zapisal nekaj besed o tem. Veste, moje kognitivne sposobnosti niso prav visoke, kompleksnost sodobnih socialnih interakcij dojemam bolj po kapljicah, moje medicinsko znanje je v najboljšem primeru na nivoju druge osnovnošolske triade in edina karakteristika, ki pri meni napreduje skoraj tako eksponentno kot širjenje virusa, je pozabljivost. Ko se dnevno srečujem s poplavo kvazi strokovnih trditev tudi s strani strokovno podloženih oseb, ki pa tako očitno raztegujejo kruto realnost v smer lastnih interesov, se mi tu in tam iskreno zasmilijo vsi, ki morajo skoraj dnevno uvajati nova pravila, prilagajati stara in meriti učinkovitost vsega skupaj. Čeprav je ta val neprimerno hujši od spomladanskega in je trenutno v tunelu, v katerega drvimo, pogojno le ena slabotna lučka v obliki morebitnega cepiva, osebno čutim manj izrazit šok, kot pred poletjem. Človek se vsega navadi..

Ne drznem si ugibati, kaj nas čaka v naslednjih mesecih. Bi pa rad tudi po tej poti sporočil predvsem vsem članom našega društva, da bomo tudi v tem času na vse načine poskusili pomagati pri težavah, ki bodo verjetno nastajale v zvezi z novimi pravili. V času omejitev bivanja, ali potovanja na Crveni vrh vas bomo na spletni strani sproti obveščali, kakšni so postopki in katere dokumente potrebujete za prestop meje. Če imate vprašanje ali težavo, kjer vam lahko pomagamo, nam le sporočite.

Do takrat pa ne bo nič narobe, če popolnoma in po najboljših močeh upoštevamo določila in priporočila pristojnih in se ob tem zavedamo, da ne glede na to, kaj nam bodo sporočili, bo znaten del javnosti proti. Morda tudi zato, ker je odločitev odločevalcev napačna in ker ne vedo vsega. Zato vam predlagam, da svojega nestrinjanja z njimi ne trosite okoli v obliki slabe volje in osnutkov teorij zarote, ampak na način oblikovanja boljših predlogov, s katerimi se strinjajo vsi, ali pa vsaj velika večina laične in strokovne javnosti, saj je jasno, da je peščica posebnežev itak vedno proti. Predloge očistite zmerljivk do drugače mislečih, dodajte pa argumente in dokaze, ki podpirajo vaše mnenje in predloge pošljite na ustrezne naslove. Kritika naj bo vedno opremljena s predlogom boljše alternative. Če pa tako kot jaz, niste prepričani, kaj nam je storiti v bližnji prihodnosti na področju korona virusa, pa bo morda izmed vsega, kar nam je na voljo še najbolje, da se v največji meri držimo priporočil najprej zaradi sebe in najbližjih, pa tudi zaradi vseh drugih, s katerimi živimo to pestro življenje na način, ki si ga pred dobro polovico leta ni znal nihče niti izmisliti. 

Pomagajte vsem, da ostanemo zdravi!

Iskanje