Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

Turistična sezona je pred vrati. V tem času se poveča povpraševanje po lokalnih denarnih valutah turističnih destinacij, kar velja tudi za Hrvaško. To lahko pomeni, da se zaradi tega vpliva lahko v času turistične sezone ob povečanem povpraševanju podražijo lokalne valute, kar recimo za obiskovalce Crvenega vrha iz EU pomeni, da dobijo manj hrvaških Kun za svoj Evro.

Vse izdelke in storitve na Hrvaškem lahko plačate v gotovini, vendar je gotovinskega plačevanja vse manj, ker smo se ob nekaterih težavah v zvezi z gotovinskim plačevanjem sčasoma tudi bolj navadili na plačila s plačilnimi - bančnimi in kreditnimi karticami. A previdnost tudi pri sodobnih plačilnih sredstvih ni odveč, še posebej zato, ker se pravila uporabe in tudi stroški v zvezi s tem ves čas spreminjajo. Zato vam svetujemo naslednje:

Če lahko, potem nakupe storitev blaga in storitev plačujte s plačilnimi ali kreditnimi karticami, ker:

  • je v tem primeru menjalni tečaj enak, kot v menjalnici, a brez provizij
  • poleg vseh kreditnih kartic lahko za plačilo uporabite tudi bančno Maestro kartico - enako kot v Sloveniji
  • prihranite pot do menjalnice ali bankomata
  • tako 'zamenjate' v lokalno valuto točno toliko denarja, kot ga potrebujete

Če potrebujete gotovino, je 24 ur na dan prva izbira dvig na bankomatu z vašo Maestro (bančno) kartico:

  • čeprav je tečaj za menjavo med bolj ugodnimi, vam bo zaračunana fiksna provizija, kar pomeni, da se zelo majhnih zneskov ne splača dvigovati
  • obstaja tudi zgornji limit dnevnega dviga, ki znaša v različnih primerih praviloma od 2.000 do 6.000 Kn.
  • postopek, varnostne (PIN) kode so enake, kot doma
  • če vas bankomat vpraša, ali želite obračun s konverzijo, odgovorite NE. Odgovor »ne« upošteva pri obračunu menjalni tečaj vaše banke, ki je praviloma ugodnejši za vas, kot v primeru če odgovorite »da« in se bo upošteval tečaj banke, ki je lastnica bankomata.

Manjše zneske Evrov lahko zamenjate tudi v menjalnicah.

 

OPOZORILO! Nikoli ne dvigujte gotovine s kreditnimi karticami! Niti na bankomatih, niti v bankah ali kje drugje. Provizije so neverjetno visoke in pogosto presegajo zneske nizkih dvigov! Kreditne kartice uporabljajte izključno za plačilo nakupov blaga in storitev. Skeleča izkušnja; plačilo položnic na pošti s kreditno kartico - šteje se kot dvig gotovine za plačilo! Provizija je seveda lahko višja od vrednosti položnice.

Iskanje

♥ Največkrat prebrano v zadnjem tednu