Naslednji korak k bolj varni obali

Popravilo obale pomlad 2019Še vedno obalo pod Crvenim vrhom bistveno hitreje načenja čas, predvsem pa valovi, sol in veter, kot jo vsi skupaj uspevamo popravljati. Že nekaj let se dogovarjamo z Mestom Umag, da na obali poskrbi vsaj za varnost, kjer poškodovani pomoli in nevarni dostopi pomenijo preve tveganje. Te dni so izvajalci po nalogu Mesta Umag odpravili eno večjih nevarnosti na obali zahodno od železničarskega pomola, obenem pa je še precej in vedno več nevarnih mest na obali, na katere jih bomo ponovno opozorili jeseni.

Poskodovana obala 2017 Takole približno je bila videti še pred nekaj dnevi betonska plošča, podprta le s kosi lesa, ki bi se lahko prelomila kadar koli in poškodovala koga, ki bi bil tisti trenutek na, ali ob njej. 
Priprava betoniranje 2019 Delavci so odstranili poškodovane dele, postavili opaže in vse skupaj zabetonirali. Tudi zaradi ostalih del, ki jih izvajalci opravljajo tik pred glavno turistično sezono na področju Umaga, bodo ostali kandidati za popravke morali še nekoliko počakati. 
Popravilo obale pomlad 2019

Tako pa je bil videti popravljen del obale včeraj. Ob bodočih posegih pristojni načrtujejo tudi, da bi hkrati s popravili čim bolj povezali sosednje pomole s premostitvami in s tem olajšali dostop strojev in materiala na obalo pri bodočih vzdrževalnih delih. 

 

Foto: čuvaj.