Med dopustom ne pozabite na lastno varnost!

varnost pozarZdi se, da je letos nekoliko manjša gneča v turističnih krajih na hrvaški obali. Ali je vzrok res manjši obisk, zadrževanje turistov v hladnejših prostorih in izogibanje intenzivnim sončnim žarkom, ali pa se nam samo dozdeva, da je letos manj ljudi, prepuščamo mnenju vsakega izmed vas. Ne glede na š dopustnikov pa kaže, da se z leti načini preživljanja najlepših dni v letu ne spreminjajo prav dosti. Sproščenost in brezbrižnost do neke mere sodita v ta čas, hkrati pa lahko pretiravanje vodi tudi do nesreče, ali drugih zapletov, ki vam bodo pokvarili dopust.

Zato bi vas radi še enkrat opozorili na dve stvari :

  • poskrbite za varnost svojega premoženja tudi na počitnicah. Zaklepajte vrata svojih poletnih bivališč, vsaj takrat, ko ni nikogar doma, ne puščajte ključev, denarnic in vrednejših predmetov 'skritih v natikače' na plaži, bodite pozorni na sumljive osebe, ki se lahko s kakšnim skritim namenom tudi lažno predstavljajo za inšpektorje, ali druge pooblaščene osebe. V primeru suma kraje, vloma, ali drugega kaznivega dejanja se obrnite na policijo, člani Počitniško - turističnega društva Crveni vrh pa lahko za pomoč pokličete tudi našega čuvaja
  • ob višjih temperaturah in predvsem v času, ko je manj padavin, se skokovito poveča nevarnost požarov. V poletnem času je kurjenje na prostem tako ali tako strogo prepovedano, a uničujoč požar lahko zaneti tudi cigaretni ogorek, kratek stik v električni napeljavi in podobno. Pred nekaj dnevi je zagorelo blizu Umaga, a k sreči požar ni napravil večje škode in je zgorel le travnik in nekaj grmovja. Zaradi goste poselitve, velike količine lahko vnetljivega visokega drevja in tudi slabo dostopnih in celo nedostopnih delov naselja je področje pod Crvenim vrhom požarno zelo ogroženo, zato vas prosimo, da ste zelo previdni. Če pa do požara kljub vsemu pride, NEMUDOMA pokličite na številko 112 - evropsko številko za klic v sili (brez pozivnih številk držav) in prijavite požar, da bodo gasilci lahko ukrepali, še preden pride do resnih posledic.

Še naprej vam želimo prijetne in varne počitnice!