Ne odlagajte smeti v zbiralnike Slovenskih železnic!

kontejnerji szNekateri so se ob spremembi načina zbiranja in odvoza odpadkov 'znašli' na povsem neprimeren način. Svoje smeti so začeli metati v zbiralnike drugih, predvsem pa dokaj množično v kontejnerje Slovenskih železnic. Slika kaže, kako izdatno so bili prenapolnjeni zbiralniki po zaključku letošnjih praznikov. Verjetno ni potrebno nikomur posebej razlagati, da to ni prav. Čeprav bo vsak trdil, da ima on čisto malo smeti in da se to sploh ne pozna, pa so to samo izgovori. Tako kot nihče ni navdušen na tem, da mu kdor koli pušča smeti na njegovi parceli, naj se po istem načelu tudi sam vzdrži tovrstnega početja na drugih parcelah in v zbiralnikih, ki niso njegovi ali skupni! Če se bo nepravilno odlaganje smeti v zbiralnike Slovenskih železnic nadaljevalo, jih bodo prisiljeni ograditi in zakleniti in vsi, ki povzročate ta problem boste še enkrat dokazali, da je potrebno vse več enostavnih in vsem razumljivih pravil uveljaviti na grob način, z debelo ključavnico, fizično oviro ali kaznijo pristojnih služb. 

A ker upanje redno umira med zadnjimi, vam še enkrat prenašamo prošnjo Slovenskih železnic, da vljudno naprošajo okoliške prebivalce, da smeti ne odlagajo na njihovem zemljišču.  

Na Železnico smo se v društvu obrnili s prošnjo, naj pregledajo nekatera visoka drevesa na njihovih parcelah, ki po mnenju nekaterih predstavljajo predvsem nevarnost ob morebitnem podrtju dreves, ali lomljenju vej, seveda pa odpadle vejice in iglice neprestano padajo tudi na cesto in v meteorne kanale.  Obljubili so nam, da bodo njihovi delavci v prihodnjih dneh pregledali stanje in po potrebi tudi uredili problem.