Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

Kontejnerji zeleznica vreckeSebe ne izvzemam, čeprav sem bil tokrat priden. Ampak tudi neprijetne in neizogibne spremembe, kot je menjava načina zbiranja odpadkov, zelo jasno pokažejo sliko nas samih. Še bolje kot ogledalo. Uvodna slika kaže kup nesnage, ki smo ga skupno prispevali v, na in ob zabojnike Slovenskih železnic na njihovem zasebnem zemljišču. Podobnih, večinoma manjših, a nič prijetnejših kupov je še kar nekaj predvsem na mestih, kjer so bile do sedaj skupine kontejnerjev po naselju. Pobarani o ustreznosti lastnega početja so imeli vrečkarji dovolj izgovorov o tem, kako oni na ta kup sramote prispevajo samo drobec, praktično zanemarljiv kamenček v mozaiku slike nemarnega naselja.

Kdo bo prisilil, ali sploh imel željo prisiliti posameznike, da blagovolijo prevzeti brezplačne zasebne kante? V resnici verjetno nihče. Če del lastnikov užije skrivno zadovoljstvu ob demonstraciji težko razložljive trme, potem jim tega ne bo nihče oporekal. Račune za odvoz bodo morali plačati v vsakem primeru! Izvajalcem, ki po morda ne najboljših zakonih in predpisih odvažajo smeti, se dotični maščujejo s počitnikovanjem med smrdečimi kupi smeti, ker »ne bodo nam tam neki (da ne rečem kdo) določali, kako in kje bomo metali svoje smeti«. Neredki si na svoj način jemljejo pravico, da svoj smrad odložijo pred vrata drugih vikendašev in ti potem naredijo podobno prvim. Braaaaavoo..! S tem ste se uspešno oddolžili vsem tistim, ki so se »krepko potrudili, da so vam osebno zagrenili življenje«.

Tole v resnici ni presenečenje. Ni pa prijetno. In ni nam treba sporočat, da ima nov sistem pomanjkljivosti. Ob prvi informaciji, da načrtujejo spremembe, smo jim iz društva že 9. oktobra 2014 poslali pripombe na načrtovane spremembe in potem še mnogokrat na različne naslove pristojnih tako na podjetju 6. maj d.o.o., kot tudi na Mestu Umag. Sprememba vsekakor tudi ni v interesu podjetja 6. maj. Saj imajo sedaj s praznjenjem nekajkrat večjega števila zbiralnikov bistveno več dela. A kombinacija evropskih direktiv prelitih v državne zakone in lokalne predpise so dale takšen rezultat. Medtem, ko so porodne bolečine izdatne in »vsak muti« nekaj po svoje, smo se v društvu odločili za krajšo abstinenco na področju popravljanja protokola, še preden je ta do konca postavljen. Ko pa se bo enkrat večina lastnikov odločila za prevzem in uporabo kant, kolikor je to mogoče, 6. maj pa bo postavil še otoke za ločeno zbiranje odpadkov, pa bomo poskusili pomagati pri ureditvi problema tudi z uresničevanjem konstruktivnih predlogov, ki nam jih boste sporočili tudi vi.  

Iskanje