Pomembno: skupni kontejnerji se poslavljajo

kanta mesani odpadkiDanes smo iz podjetja 6. maj d.o.o. dobili informacijo, da se naslednji teden nadaljuje postopek menjave skupnih za osebne zbiralnike za mešane odpadke in da bodo hkrati odstranili skupne zbiralnike. To pomeni, da tisti, ki še niste prevzeli osebnih zbiralnikov, predvidoma od prihodnjeg tedna ne boste imeli več kje odlagati svojih odpadkov, zato pozorno preberite sporočilo v nadaljevanju, kjer je zapisano tudi, kako do lastne kante.

»Od ponedeljka 06.08.2018 bomo nadaljevali z lani začetim razdeljevanjem osebnih zbiralnikov za mešane komunalne odpadke vsem tistim na področju Crvenega vrha, ki jih še niso prevzeli. Obenem v sredo, 8. avgusta 2018 začnemo s praznjenjem osebnih zabojnikov, hkrati pa bomo odstranili vse skupne zbiralnike za mešane odpadke (razen tistih pred večstanovanjskimi zgradbami). Zato zeleno posodo postavite na dan odvoza pred vaše dvorišče na cesto do 6h zjutraj ali večer pred tem.

Za brezplačno dostavo osebnega zbiralnika, pa tudi vse informacije v zvezi s tem, se lahko obrnete na naše osebje na +385 91 230 6086 vsak delovni dan (od ponedeljka do petka) od 7h do 15h.

Šele ko vsi uporabniki dobijo svoj zbiralnik, bomo postavili tudi Eko otoke za odlaganje odpadkov, ki jih boste odlagali ločeno - embalažo, papir in steklo. Do takrat lahko odpadke, ki jih je mogoče reciklirati odložite v svoj zeleni zbiralnik. Dan odvoza osebnih zbiralnikov je zaenkrat sreda, vendar preučujemo možnost, da bi te zbiralnike praznili ob ponedeljkih, kar bi bilo za vas morda bolje. Morate pa vedeti, da je ponedeljek dan, ko imamo največ dela in da imamo ob ponedeljkih odvoz še iz 9 drugih naselij ...

Hvala za razumevanje

Sanjn Lukić
Ravnanje z odpadki in varstvo okolja
6. maj d.o.o.
Tribje 2, Umag
Mob: +385 91 1255 008«

Verjetno bodo delavci pri predaji zbiralnika tudi od vas zahtevali izpolnjen formular, ki ga člani lahko dobite spodaj v prilogi tega članka. V društvu ne dvomimo, da bo pri menjavi prihajalo pri uvajanju sprememb do zapletov, vendar kot kaže, drugače ne gre. V bodoče bo vsak plačeval odvoz odpadkov tudi glede na to, koliko odpadkov bo odložil v svoj zbiralnik. V društvu smo že opozorili smetarje, da naj najkasneje do časa takoj po turistični sezoni uredijo odvoze ob ponedeljkih, saj sicer storitev odvoza za večino tistih, ki izven sezone prihajajo le čez vikend, ne bo imela nikakršnega smisla in vrednosti. Člani se v zvezi s težavami pri uvajanju sprememb lahko obrnete tudi na društvo (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.), ki pa v tem primeru ne more kaj dosti ukreniti proti dejavnosti, ki je urejena z zakonom v Republiki Hrvaški in se ga mora držati tudi 6. maj d.o.o. Z večino problemov v zvezi s spremembami je društvo izvajalce storitev ravnanja z odpadki seznanilo že večkrat v zadnjih nekaj letih, a vedno znova dobivamo odgovor, da drugače ne gre. Ne glede na vse, pa so konstruktivni in izvedljivi predlogi v zvezi s tem vedno dobrodošli.