Pravkar je bilo vlomljeno v hišo v Lauri

vlomilec[Dopolnjeno 14.8.20] Naša članica nam je pravkar sporočila, da je bilo danes vlomljeno pri njih v naselju Laura. Zaenkrat kaže, da je vlomilec napravil največ škode s poškodbami pri vlamljanju, izginil pa je tudi manjši znesek denarja. Medtem so že obvestili policijo, ki je na po obveščen pa je tudi čuvaj, ki so bo ogledal mesto vloma in preveril, če lahko pri odpravljanju posledic vloma kako pomaga.

Vsem ostalim pa velja opozorilo, da so vsaj zaenkrat vlomilci še vedno na prostosti in naj bodo še posebej pozorni, da ne puščajo vrat in oken stanovanj odprtih in da še posebej poskrbijo za varnost vrednejših predmetov in denarja. Svetujemo vam, da ste poleg tega pozorni na sumljive osebe in vozila, ki se po vašem mnenju obnašajo neobičajno in imajo morda nečedne namene.

Povejte o tem tudi drugim, ki so na tem področju. Hvala!

Pomembne telefonske številke (celotna Hrvaška - mobilni telefon povezan na hrvaško mobilno omrežje)
Enotna številka za pomoč 112 (vsa mobilna omrežja v EU)
Policija 192
Gasilci 193
Nujna medicinska pomoč 194

[Dopolnjeno 14.8.20] > Čuvaj je po preverjanju preiskave vloma v naselju Laura 13.8.2020 od policije izvedel, da za vlom sumijo osebe, ki po naselju običajno zbirajo staro železo, druge odpadne kovine, pokvarjene gospodinjske aparate in embalažo. Zato vam seveda svetujemo, da ste še posebej pozorni na njih, zaradi varnosti pa bo bolje, če kosovne odpadke in ostalo, kar so te osebe pripravljene odpeljat namesto vas, na odlagališče odpeljete sami.