Predlog dopolnitev in sprememb urbanističnega načrta

Spremembe UN 2019Že od četrtka prejšnji teden je v prostorih Mesta Umag na ulici G. Garibaldi 6 razgrnjen Predlog dopolnitev in sprememb urbanističnega načrta Mesta Umag. Čas za ogled vseh predlaganih sprememb in morebitnih pripomb in ugovorov je do ponedeljka, 11. marca.

Celotna dokumentacija predloga je na volja tudi na spletu na tem naslovu (klik), kjer si lahko pogledate, kakšne spremembe se obetajo v bodoče na tem področju.

Po tistem, kar smo si prebrali v povzetku tekstovnega dela, je eden glavnih ciljev sprememb in dopolnitev urbanističnega načrta sanacija stanja v povezavi s črnimi gradnjami tudi na področju Crvenega vrha. V zadnjem času sta potekala dva zaporedna postopka legalizacije nedovoljeno zgrajenih objektov in postopki so večinoma v zaključni fazi. Poleg tega se dokumenti izdatno ukvarjajo s problematiko obalnega pasu in vseh gradbenih posegov v pasu blizu obali. Kot je običajno, spremembe urbanističnih načrtov običajno prinesejo tudi spremembe namembnosti dela površin, ki se običajno iz nezazidalnih spremenijo v površine, kjer je dovoljena stanovanjska ali poslovna gradnja.

Na celotni dolžini obale smo v grafičnem delu opazili vrisan »Lungomare«, oziroma obalno sprehajališče in če se boste morda vprašali, ali sprehajališče ne bo šlo do Kanegre, ampak samo do Konca Laure, kot je vrisano, je odgovor: verjetno bo, vendar Kanegra spada pod Mesto Buje, zato obalna pot ni vrisana v dokument Mesta Umag.

Če le imate čas, vas prosimo, da pozorno pregledate dokumente v teh dneh in nam sporočite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., če boste našli kakšen del dokumenta, ki po vašem mnenju ni ustrezen, primeren, ali pa ni v interesu večine lastnikov nepremičnin na področju Crvenega vrha. Do vključno ponedeljka, 11. marca lahko društvo na to temo pošlje predlagatelju pripombo na predstavljene predloge dopolnitev in sprememb.

Hvala!