Preverite vaš dolg na eVisitorju

eVisitor dolg POMEMBNO!  Iz Turističke zajednice nas je danes poklicala gospa Loretta, s katero smo odlično sodelovali pri pripravi navodil za sistem eVisitor v času njego uvajanja. Opozorila nas je, da so ob pregledu sistema po koncu turistične sezone ugotovili, da vsi lastniki na področju Umaga, kamor spada tudi Crveni vrh, niso poravnali dolga v zvezi z obračunano takso v sistemu eVisitor. Prosila nas je, da o tem obvestimo naše člane in tudi ostale obiskovalce naše spletne strani.

Opozorilo! Vse dolgove, ki v najkrajšem času ne bodo poravnani, bo Turistička zajednica po službeni dolžnosti predala Carini, oziroma hrvaški Finančni upravi in ta bo potem izterjala neplačani znesek, zato vam svetujemo, da še enkrat preverite stanje dolga na vašem eVisitor računu!

Kaj morate storiti?

  • prijavite se v sistem eVisitor, kot ste se prijavljali v turistični sezoni za prijavo oseb v vašem objektu
  • če je desno spodaj na začetni strani izpisano »Stanje duga 0,00 kn«, potem so vaše obveznosti v zvezi z letošnjo turistično takso poravnane in vam ni treba narediti nič.
  • če desno spodaj piše »Stanje duga (minus kakršen koli znesek) kn«, potem ste preplačali obveznosti. Minus pri znesku pomeni negativen dolg, oziroma, da imate znesek v dobrem za naprej. Tudi v tem primeru vam ni treba narediti ničesar.
  • če pa spodaj desno piše »Stanje duga (kakršen koli znesek) kn«, pa vam je ostal dolg, ki ga morate poravnati v najkrajšem času.

Dolg je lahko ostal, ker:

  • ste napačno vpisali katerega od turistov (npr.: plačilo po dnevih namesto paušala) in se vplačan znesek ne ujema.
  • ste pozabili vplačati takso, 
  • ali je prišlo do druge napake.

Kaj storiti v primeru, če je na eVisitorju dolg?

  • natisnite si plačilni nalog (povezava pod zneskom o dolgu) in ga plačajte, če vam je jasno, zakaj je dolg nastal. Nekaj dni po vplačilu in preverite, ali se je dolg spremenil v 0,00, kar pomeni, da je sedaj vse v redu.
  • na turističko zajednico Savudrija pošljite e-pošto Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., ali neposredno na gospo Loretto Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., in po potrebi zahtevajte dodatna pojasnila
  • pokličite na TZ Umag +385 52 741 363

Če ste napravili vse, kar piše zgoraj in ne najdete rešitve, nas samo člani v zvezi s tem pokličete na 051/634-775, ali nam pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

V nekaj dneh so nam obljubili tudi podatke o dolžnikih iz našega področja. Vse, za katere imamo kontaktne podatke in bodo na spisku dolžnikov (elektronsko pošto ali telefon) bomo osebno obvestili o tem, vseeno pa bo koristno, da o vsebini članka obvestite tudi sosede in znance na Crvenem vrhu. Hvala!