Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

oddajnik simbolV četrtek, 13. avgusta so bile na področju naselij Laura in Riva izvedene meritve kakovosti in hitrosti mobilnega interneta v omrežju operaterja Tušmobil UMTS - HSPA. Meritve so bile opravljene na javnih površinah,

kjer so vidno polje v smeri baznih postaj pogosto ovirali objekti in bujno zelenje, kar se je pri posameznih meritvah pokazalo kot razlog odstopanja rezultatov v negativno smer.

Aparat, ki je bil uporabljen za meritve namenoma nima najboljših karakteristik, ker smo želeli doseči čim bolj realne izkušnje uporabnikov, ki uporabljajo za povezovanje in dostop do mobilnega interneta tudi naprave, ki niso najnovejše. Spodnji rezultati so zato le orientacijski, vendar predvidevamo, da bodo uporabniki na svojih napravah v povprečju dosegali vsaj enake ali boljše rezultate. Rezultati na posameznih delih naselja ne odstopajo bistveno, zato posamezne meritve niso predstavljene glede na lokacijo meritve. 

REZULTATI MERITEV:

Datum opravljenih meritev 13.8.2015
Čas opravljenih meritev 7h 50min - 9h 5min
Lokacija meritev Naselje Laura in Riva, Crveni vrh, Savudrija
Uporabljena storitev Speedtest.net
Lokacija strežnika Telekom, Ljubljana
Število opravljenih meritev 37
Število neveljavnih meritev (napaka omrežja za objekti) 8
Najnižja vrednost PING (ms) 47
Povprečna vrednost PING (ms) 78
Najvišja vrednost Download (Mbps) 5,01
Povprečna vrednost Download (Mbps) 
2,83
Najvišja vrednost Upload (Mbps) 
3,74
Povprečna vrednost Upload (Mbps) 
1,67

Legenda:

PING - (Packet INternet Groper) odzivni čas omrežja v tisočinkah sekunde  -> manjše vrednosti so boljše. Pri mobilnih povezavah so vrednosti pod 100 dobre.

Download - hitrost prenosa podatkov proti uporabniku (sprejemanje podatkov) -> večje vrednosti so boljše. Pomembno pri spremljanju multimedijskih vsebin, ko sprejemamo večjo količino podatkov - npr. ogled video posnetkov.

Upload - Hitrost prenosa od uporabnika (pošiljanje podatkov) -> večje vrednosti so boljše. pomembno pri pošiljanju velike količine podatkov - elektronska pošta z multimedijskimi prilogami.

Mbps - megabits per second (=milijon bitov na sekundo)

 

Povzetek: Za manj in srednje zahtevne uporabnike medmrežja bodo izmerjeni podatki več kot dobri. Le za tiste, ki uživajo v hitrih spletnih igrah, bo morda nekoliko problematičen PING, ali pa kdo, ki si bo ogledoval spletni video v izredno visoki ločljivosti, bo morda občutil zatikanje, za vse ostale pa je ta prenos odličen.

Za konec moramo pripomniti tudi to, da je seveda mobilni (brezžični) internet odvisen tudi od nekaterih okoliščin, ki lahko za krajše ali daljše obdobje upočasnijo in celo onemogočijo prenos podatkov:

  • fizične ovire, kot so hiše, gosto zelenje, ali kakršne koli druge ovire lahko zmanjšajo signal in celo onemogočijo prenos podatkov. Vsaka ovira ni usodno pomembna, a še posebej, če imate težave s povezavo, vedno pomislite tudi na to možnost.
  • vremenski pogoji. Zelo redko bo slabo vreme vzrok prekinitve mobilne internetne povezave, lahko pa vpliva na kakovost, oziroma hitrost prenosa.
  • zasedenost omrežja. Vsaka bazna postaja, na katero se povezujejo naše mobilne naprave, imajo omejitev, koliko naprav hkrati se lahko poveže nanjo. Operaterji zatrjujejo, da sodobna zasnova in izvedba omrežja v praksi le izjemoma še vpliva na hitrost prenosa podatkov, a tudi ta možnost ni popolnoma izključena.
  • ostalo. V verigi vseh naprav, ki morajo delovati brezhibno je vrsta skritih pasti, ki zelo redko lahko povzročijo, da podatki ne tečejo tako, kot bi želeli. Zato strokovnjaki poudarjajo, da je najboljša spletna povezava še vedno žična. A zaenkrat to na Crvenem vrhu ni najboljša možnost, zato se nas večina odloča za brezžične mobilne povezave. K sreči je težav zelo malo in z nadgradnjami omrežja gre vse še bolj gladko. O reševanju tovrstnih težav bomo kmalu pripravili poseben prispevek.

 

Člani Počitniško - turističnega društva Crveni vrh ne pozabite, da imate pri paketih mobilnega interneta operaterja Tušmobil kar 30% popusta. Več o tem si preberite tukaj.