Sprememba: Prijava samo po elektronski poti

eVisitorPri Turistički zajednici smo preverili informacijo o spremembi načina prijavljanja začasnega bivanja oseb na Hrvaškem in dobili potrditev, da je od letošnjega leta v veljavi izključno elektronski način prijave začasnega bivanja turistov - www.eVis

Pravne osebe, ki se ukvarjajo s turistično dejavnostjo, sistem uporabljajo že od začetka letošnjega leta, lastniki zasebnih objektov, v katerih občasno bivajo sami s sorodniki in prijatelji, pa bodo elektronski način prijave začeli uporabljati v začetku poletne turistične sezone. Gledano v celoti je to verjetno za večino obiskovalcev Crevenega vrha dobrodošla novica, saj lastnikom in gostom v njihovih objektih ne bo potrebno za vsak obisk vikenda opraviti prijave v pisarni Turističke zajednice v Savudriji, ampak bodo to lahko napravili preko interneta, po drugi strani pa bodo vsi, ki ne uporabljajo interneta morali za pomoč pri prijavi prositi nekoga, ki ima to možnost. Večino podrobnosti o postopku smo že pridobili, vendar vas z njimi zaenkrat še ne bomo obremenjevali, saj je do datuma, ko nastopi obveznost prijave bivanja in plačila turistične takse še daleč.

Kot kaže, bodo vse ostale stvari v zvezi s prijavo in taksami ostale nespremenjene. Termin, ko se moramo prijaviti, če obiščemo Crveni vrh za več kot 24 ur je še vedno od 1. junija do 30. septembra. Višina taks naj bi prav tako ostale nespremenjene.

O vseh podrobnostih novega načina prijave bomo člane obvestili s točnimi navodili, ostali boste preko naše spletne strani dobili vsaj splošne informacije o tem. Razmišljamo tudi o tem, kako bi olajšali prijavo vsem tistim lastnikom, ki sami ne uporabljajo interneta. 

A kot rečeno, je za podrobnosti še prezgodaj. O vsem boste obveščeni pravočasno.