Težave pri prostorskem načrtovanju mesta Umaga

Kot navaja spletni portal iPress.hr, so predstavniki umaške izpostave IDS-a (stranka Istarski demokratski sabor) opozorili na počasnost sprejemanja prostorskega plana Umaga, pod katerega spada tudi področje Crvenega vrha.

Kot krivca za neučinkovitost navajajo župana, gospoda Vilija Bassaneseja in vodjo oddelka za prostorsko načrtovanje, gospo Mirjano Vrbat Škopac. Postopek sprejemanja naj bi zastal že leta 2008 in v zadnjih treh letih in pol so o tem razpravljali samo enkrat. Za mesto in okolico je očitno največja škoda, da je zaradi omenjenih težav zastal velik projekt gradnje sklopa športnih objektov in industrijske cone na področju Ungarija. Vprašljivi in sporni pa so tudi velikopotezni načrti na področju Velike Stancije, med Savudrijo in Crvenim vrhom.
Za lastnike nepremičnin na področju Crvenega vrha je dokončno sprejetje urbanističnega načrta zelo pomembno, ker se po besedah odgovornih ljudi šele potem lahko začnejo dokončno urejati kanalizacija, ceste, javna razsvetljava in ostalo.
Celoten članek si lahko preberete tukaj.