Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

dolgo poletje..si verjetno mnogi od nas postavljajo vprašanja in s strahom čakajo na odgovore. Verjetno je skupina najpomembnejših vprašanj povezana z možnostjo okužbe vsakega izmed nas z novo različico korone, ki se skokovito širi tudi na sončni strani Alp. Ali bodo cepljeni okuženi v bistveno manjšem deležu, kot necepljeni, ali bodo cepljeni vsaj bistveno lažje, če že ne čisto brez simptomov prebolevali delta različico, če se okužijo, ali je morda zdaj pravi čas za cepljenje tistih, ki se tudi zaradi strahu pred stranskimi učinki in nepregledno množico nasprotujočih si informacij o tem do sedaj še niso cepili?

Verjetno je prav, da se vsak odloči sam, tudi če se odloči narobe in na tak način vsaj delno, kot laik prevzame odgovornost za svojo odločitev, za svoje zdravje in posredno tudi za zdravje ljudi, s katerimi dela, se druži, ali se z njimi sreča čisto slučajno. Vsekakor drži, da ima prav vsak farmacevtski izdelek tudi kakšen stranski učinek in da obstaja tveganje tudi v primeru cepljenja proti covidu. Zato bo najbolj smotrno, da si vsak od nas poskuša pravilno odgovoriti na vprašanje, kaj je po njegovem mnenju manjše tveganje zanj osebno, za njegove družinske člane, še posebej, če spadajo v rizične skupine in nenazadnje za obvladovanje širjenja virusa na splošno, če se cepi proti covidu, ali ne in se po svojih najboljših močeh drži vseh priporočil za preprečevanje širjenja te bolezni. Ravno na ta zadnji, splošni in celo globalni vidik celotne kolobocije se mnogi gladko in javno požvižgajo v smislu, kaj pa mene briga za ostale? Pa se potem pokaže, da so se do sedaj mnogi veliko lažje spopadli z lastno okužbo s korono, kot pa z dejstvom, da odstotek okužb in bolezni doma in po svetu določa omejitve, ukrepe in druge negativne posledice, ki nam gredo tako iskreno na živce in nam zapovedujejo, česa vsega ne smemo.

Ostali se bodo odločili, kot se bo zdelo njim najbolj primerno, vi pa imate možnost in priložnost, da se še preden nas pošteno zmoči četrti val, odločite za najboljšo, ali če hočete najmanj slabo možnost, ki vam je na voljo.