Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

masaza srcaV soboto, 23. junija 2018 ob 18h vas ob začetku turistične sezone vabimo na Prikaz postopka oživljanja pri zastoju srca, ki bo na Crvenem vrhu na lokaciji, kjer je postavljen defibrilator (podroben opis lokacije v nadaljevanju). Kako prepoznamo zastoj srca? Kaj storimo najprej? Prikaz masaže srca. Uporaba defibrilatorja.

Prikaz bo vodila dr. Branka Štigl, ki bo tudi odgovarjala na morebitna vprašanja. Vabljeni!

Lokacija prikaza postopka oživljanja bo ob hiši Laura 24, pod parkiriščem ob trgovini:

zemljevid defibrilator laura 2017

Ob cesti nad objektom na defibrilator opozarja znak:

znak defib 

Znak in mesto dostopa do defibrilatorja (rdeča puščica)

znak puscica defib

Tako pa je videti omarica s ceste pri znaku:

defib slikan od znaka

Pomembno! Še preden se zgodi (upamo, da se ne bo), da boste potrebovali defibrilator, si poglejte video navodila in si zapomnite: »Avtomatski defibrilator ni čudežna naprava, ki bo sama od sebe rešila človeško življenje, lahko pa je nepogrešljiv pripomoček v rokah človeka, ki vsaj približno pozna postopek oživljanja. NE BOJTE SE, osebi, ki potrebuje pomoč ne morete škodovati.«


In še kratko navodilo o ravnanju ob nenadnem zastoju srca:

1. Kako spoznamo nenaden zastoj srca?

Oseba sredi dela ali prostega časa med vsakdanjimi aktivnostmi izgubi zavest, pade po tleh ter ne daje več nikakršnih znakov življenja. Ne zaznamo srčnega utripa ne dihanja. 

2. Najpomembnejša sta dva ukrepa:

- takoj začnemo z masažo srca oziroma s Temeljnimi Postopki Oživljanja (TPO - klik za natančen opis) in

- pokličemo pomoč po telefonu na številki 112

3. Nekoga pošljemo po atomatski defibrilator, če vemo, da je v bližini, sami pa nadaljujemo z oživljanjem.

4. Če dobimo defibrilator preden pridejo reševalci, pritisnemo zeleni gumb na napravi, poslušamo in se ravnamo po navodilih v Slovenščini.

 

Po zaključeni uporabi defibrilatorja ga vrnemo v omarico in javimo na +386 51 634 775, ali na , da smo ga uporabljali, da društvo takoj naroči nove elektrode, ki so namenjene samo za enkratno uporabo.

 


Upamo, da defibrilatorja ne boste nikoli potrebovali!  Sicer pa bomo veseli in ponosni, če vam bo naprava pomagala ohraniti življenje.

Člani Počitniško - turističnega društva Crveni vrh