Prijava

         Počitniško-turistično društvo Crveni vrh mail 24           banknotes 24                            e novice

Opozorilo! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrjujete strinjanje s politiko zasebnosti in piškotkov Preberite več o tem.

Se strinjam

To spletno stran (“Stran”) upravlja Počitniško - Turistično društvo Crveni vrh, registrirano v Ljubljani.

Prosimo, da to politiko pred uporabo Strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te Strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate. 


1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Mi skrbimo za vašo zasebnost. Preko te Strani ne zbiramo in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali do spletnih strani socialnih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih stran, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Naša Stran ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te Strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij spletni sistem  samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.

Beleženje osnovnih dostopnih informacij uporabnikov Strani je pomembno tudi zaradi varnosti delovanja, vsebine in  uporabnikov.

Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov

Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«

Kaj je »piškotek«?

 »Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Kakšne piškotke uporablja ta Stran?

Stran lahko uporablja dve vrsti piškotkov:
Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

Za namen pokroviteljev in za optimizacijo naše komunikacije lahko Stran kot partnerje uporablja tretje osebe. Tretje osebe lahko uporabljajo piškotke za merjenje in prilagoditev vsebine.

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s to politiko zasebnosti, nam pišite na .

 

Logo

 

podcrtano

vlomilecPo tem, ko smo prebirali članke o vlomih v Zambratiji in Bašaniji, se je pred nekaj dnevi tudi na področju Crvenega vrha zgodil vlom v naseljen počitniški objekt. Storilec naj bi bil Poljski državljan in je že za zapahi. O povzročeni škodi in odtujenih predmetih nimamo informacij, vsekakor pa je dogodek šokiral ljudi, ki so v času vloma spali v objektu in jih je vlomilec zbudil. Policisti so opravili zelo temeljito in uspešno delo, saj so ob tem, da so si ogledali mesto kaznivega dejanja in prijazno ponudili pomoč šokiranim počitnikarjem, zelo hitro našli in zaprli osumljenca. Lastniki se bodo ob odpravljanju škode še nekaj časa trudili, da bi čim prej pozabili ta dogodek.

V takih in podobnih primerih se vprašamo, kaj storiti, če pride do bližnjega srečanja z vlomilci?

  • čeprav bo verjetno večina reagirala podzavestno; ali se bo poskušala zoperstaviti nepridipravu, ali pa se mu zaradi varnosti umakniti, je prav, da v tem trenutku vsak pomisli predvsem na varnost vseh oseb, ki bi jim lastno ukrepanje proti storilcu lahko škodovalo. Ne vemo, ali je vlomilec oborožen in kakšna sredstva je pripravljen in sposoben uporabiti za doseganje svojega cilja - pridobivanje materialne koristi, ali vsaj beg s kraja prizorišča. Zato: V takšnih primerih najprej poskrbite za varnost ljudi!
  • pokličite pomoč po telefonu. Seveda je najboljši naslov policija. Toda! Ker se nahajamo na območju, kjer se naš mobilni telefon lahko poveže na slovensko, hrvaško, ali celo italijansko mobilno omrežje, si je treba poleg telefonske številke policije na Hrvaškem 192 zapomniti tudi, da pred tem vpišemo še pozivno številko za Hrvaško in je torej pravilna številka za policijo +385 192. Po našem mnenju je bolje in enostavneje, da ne glede na to, kje se nahajate v Evropski uniji v primeru vseh urgentnih pozivov pokličete Enotno evropsko številko za klic v sili 112 (brez vseh pozivnih številk). To številko lahko pokličete tudi, če v vašem telefonu nimate več dobroimetja pri predplačniških številkah in celo, če v telefonu sploh ni SIM kartice! Le baterija telefona ne sme biti prazna.

Še naprej vam želimo prijetne in varne počitnice.

 

Iskanje